Здравейте,
Поредната тема за помощ при избора на колело, но предполагам вече сте свикнали

През 2012та избора беше далеч по-лесен и в началния клас нямаше много варианти за избор, но като се загледах напоследък нещата изглеждат далеч по-различни.
Преди около 2 години започнах да карам по-редовно и подкарах колелото, което бях взел преди ... доста години от Практикер ако не се лъжа. Ако може да се нарече колело де, но няма значение

Става въпрос за този "звяр"
http://img211.imageshack.us/img211/1817/interbikerip.jpg 
Въпреки адски многото проблеми незнайно как направих 7700км с него за 2 години - предимно градско каране, но съм излизал с него и извън града по не-много тежки маршрути около Варна. За по-често излизане извън града здравият разум ми казваше да не рискувам. Едва ли и колело от подобен тип е създадено да издържа на подобни натоварвания, все пак 7700км не са малко, въпреки че накрая му се взе душата и тотално се разби, така че се наложи да заемам от приятел колело(HT.One.3, но не ми беше от най-удобните заради размера) да направя 300км с него и да си закръгля годината на 5000. След няколко поредни ремонта миналата година започнах да се оглеждам за ново колело и като качество/цена Ram HT1 беше доста добър вариант. Тази година обаче забелязах, че цените на HT.One леко са се вдигнали (приблизително 100лв. нагоре), Cross предлагат прилична окомплектовка за грубо-казано същата сума и Drag имат модели, които също попадат в тази ценова група.
Бюджетът ми е около 750-800лв, като тук попадат доста модели - ZX4-TE, HT.One, доста модели на Cross (бях хвърлил око на GRX8 още миналата година), включително и промо-цената на Euphoria G27.
Кое бихте ми препоръчали? Засега клоня към G27, заради същата цена като HT.One и с една идея по-добрите компоненти. Не мисля че ще имам проблеми с размера на рамката (може би S или M, тъй като съм дребен - 167см и 60кг). Основните ми изисквания са - здрава рамка и сравнително леко колело.
Благодаря предварително за съвета!