Съвет за ново колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за ново колело

Мнениеот Qrio » Пет Апр 26, 2013 10:08 am

Здравейте,

Поредната тема за помощ при избора на колело, но предполагам вече сте свикнали :) През 2012та избора беше далеч по-лесен и в началния клас нямаше много варианти за избор, но като се загледах напоследък нещата изглеждат далеч по-различни.

Преди около 2 години започнах да карам по-редовно и подкарах колелото, което бях взел преди ... доста години от Практикер ако не се лъжа. Ако може да се нарече колело де, но няма значение ;) Става въпрос за този "звяр" http://img211.imageshack.us/img211/1817/interbikerip.jpg :D Въпреки адски многото проблеми незнайно как направих 7700км с него за 2 години - предимно градско каране, но съм излизал с него и извън града по не-много тежки маршрути около Варна. За по-често излизане извън града здравият разум ми казваше да не рискувам. Едва ли и колело от подобен тип е създадено да издържа на подобни натоварвания, все пак 7700км не са малко, въпреки че накрая му се взе душата и тотално се разби, така че се наложи да заемам от приятел колело(HT.One.3, но не ми беше от най-удобните заради размера) да направя 300км с него и да си закръгля годината на 5000. След няколко поредни ремонта миналата година започнах да се оглеждам за ново колело и като качество/цена Ram HT1 беше доста добър вариант. Тази година обаче забелязах, че цените на HT.One леко са се вдигнали (приблизително 100лв. нагоре), Cross предлагат прилична окомплектовка за грубо-казано същата сума и Drag имат модели, които също попадат в тази ценова група.

Бюджетът ми е около 750-800лв, като тук попадат доста модели - ZX4-TE, HT.One, доста модели на Cross (бях хвърлил око на GRX8 още миналата година), включително и промо-цената на Euphoria G27.

Кое бихте ми препоръчали? Засега клоня към G27, заради същата цена като HT.One и с една идея по-добрите компоненти. Не мисля че ще имам проблеми с размера на рамката (може би S или M, тъй като съм дребен - 167см и 60кг). Основните ми изисквания са - здрава рамка и сравнително леко колело.

Благодаря предварително за съвета!
Qrio

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за ново колело

Мнениеот kir40 » Пет Апр 26, 2013 11:34 am

и аз търся за сина си нещо подходящо около 20 цола за начинаещ :eyebrow:
kir40

Рейтинг: 1115

Re: Съвет за ново колело

Мнениеот Qrio » Пон Апр 29, 2013 1:21 pm

Колкото повече се оглеждам, толкова по-зле става :(

За Ferrini R3 Alivio също изчетох доста добри отзиви, че дори и за Faster 24V Man - изборът на колело определено е доста труден ...
Qrio

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти