Здравейте! Надявам се да не досадя с поредната тема за новак в планинското колоездене, който си търси евтино колело, но определено имам нужда от помощ, защото след като няколко седмици четох темите тук и разглеждах най-различни марки и модели, все още не съм се ориентирал. Смятам да карам крос-кънтри, нищо екстремно - черни пътища и не особено стръмни горски пътеки, а в града по изключение, само по парковете за да свикна с колелото и когато нямам време след работа. Висок съм около 1,82 м. и тежа 87 кг. и това е причината да реша да почна да се занимавам с колоездене. Бюджетът ми е ограничен - до 400 лв., може и да го увелича малко, ако някое много ми хареса. Иска ми се да има преден амортисьор (първоначално се бях ориентирал към драг хакер или драг zx-1, но липсата на предно окачване ме отказа). Предполагам, че като големина на рамката ми трябва 19 инча. Ето някои варианти:
Vivelo Sky 2.0 - главният минус е, че е втора употреба, а и май вилката не е много хубава. Мога да си го взема и ново, но по повечето сайтове е с изчерпани количества.
Cross Gravito - не знам дали си струва, а и не чувам много добри думи за кросовете
Drag ZX-2 - тези зуум вилки май не ги тачите особено, но май не изглежда лошо като съотношение цена-качество
Bachini Apolon - вилката не е ясно каква марка е
Ferrini R1 - надвишава ми бюджета, но ако си струва бих се прежалил.