Извинявам се ако "крада" темата на колегата или поради правилата на форума публикувам не съвсем на място.
Накратко, понеже също се описвам като "дебел човек" (около 130 кг), търся си аз колело, та дано си припомня времето когато бях млад и не дебел.
Отначало си мислех и аз за 300 лв, после май се оказа че с по малко от 500 няма как да стане, а май и това няма да е достатъчно...
Не съм се качвал на колело от 10 години и едва ли ще съм някакъв екстремен спускач, но.. всичко е възможно

Изискванията към колелото ми са сравнително прости:
1. Да може да ме издържи
2. Да ми става (ръст 188, до чатала 91 - според разните калкулатори изисква 21'' рамка)
3. Да мога да му имам доверие най вече при спиране, включитено и при мокро/кално време. Мисля че това означава добра дискова спирачка, но може и да бъркам
Е, също е добре да знаеш че нещо няма да се сгъне и разтроши под тебе при някакво сравнително "нормално" каране
Прочетох много хвалби тук във форума за Спринт Аполон, само че е с V-brake спирачки, което леко ме притеснява.
Та накрая и въпроса... ако спра да купувам закуски на детето, лиша жената от почивка и не се храня известно време, с бюджет до към 700 лв има ли теория да си намеря такова колело?
Благодаря за отделеното време.