Колело за дебел човек :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело за дебел човек :)

Мнениеот xahoo » Пон Май 14, 2012 12:41 pm

Здравейте веломанияци,
тъй като съм решил това лято да покарам бая колело (и да зарежа малко колата), ще ви помоля да ми предложите (ако изобщо съществува такова) колело което да издържа до 150 кг ( не се шегувам 147 съм), ще го карам по паркове и по улиците. Бюджета ми за сега е 300 лв. За друго не се сещам ако имате въпроси питай те :)

Поздрави и мерси предварително :beer:
xahoo

Рейтинг: 1200

Re: Колело за дебел човек :)

Мнениеот idaivan » Пон Май 14, 2012 1:33 pm

Виж това може да ти свърши работа :agree: => viewtopic.php?t=70827
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот bb_king » Пон Май 14, 2012 3:44 pm

С този бюджет и това тегло никой няма да се наеме да препоръча каквото и да било.Ясно е,че ти трябва велосипед със здрава твърда рамка,яки капли предназначени за DH,качествени главини(задна на шлиц задължително),дебели гуми с размер над 2.0.И така бюджета май се разтегна доста. :erm:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот xahoo » Пон Май 14, 2012 4:16 pm

bb_king написа:С този бюджет и това тегло никой няма да се наеме да препоръча каквото и да било.Ясно е,че ти трябва велосипед със здрава твърда рамка,яки капли предназначени за DH,качествени главини(задна на шлиц задължително),дебели гуми с размер над 2.0.И така бюджета май се разтегна доста. :erm:

Мда от темата която ми да де *idaivan видях че предлагат Спринт Аполон. Да ли това колело ще е достатъчно здраво за да ме издържи, а ако не е предложете друго с бюджет около 500-550 лв.

Едит: Тъй като колело не съм карал от 10 години :( да те питам какво е "яки капли предназначени за DH" и какво е "шлиц".
xahoo

Мнениеот martiN` » Пон Май 14, 2012 4:20 pm

viewtopic.php?f=16&t=112937 <------- Виж тва
martiN`

Мнениеот xahoo » Пон Май 14, 2012 4:33 pm

martiN` написа:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=112937 <------- Виж тва

То хубаво го продаваш за 300 лв ама дали ще ме издържи
xahoo

Мнениеот martiN` » Пон Май 14, 2012 4:43 pm

xahoo написа:
martiN` написа:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=112937 <------- Виж тва

То хубаво го продаваш за 300 лв ама дали ще ме издържи

Ам един приятел има и баща му го кара,а той никак не е лек.
martiN`

Мнениеот bb_king » Пон Май 14, 2012 4:43 pm

Едва ли с главината на резба.Търси с такава на шлиц.Това е най-критичното място.След това са каплите.DH имах предвид като дисциплина спускане,където се изискват много здрави компоненти.Примерно капла с шина Mach Mad,хубави спици и главина.Други критични места няма,освен колчето на седалката.Рамката не трябва да е малък размер за да не остава колчето извадено на голяма височина за да не се изкриви и да спука рамката.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Odisseus » Пон Май 14, 2012 10:14 pm

Здравей,

Виж аз до какви изводи и избор стигнах:
viewtopic.php?f=30&t=110186
viewtopic.php?f=30&t=111765

Във втората тема съм описал какво си взех аз. До сега съм навъртял 100 км и съм много доволен.
Също има и доста положителен ефект за мен от тези 100 км.

Само да ти кажя, че бюджета мисля няма да ти стигне. На мен всичко ми излезе към 760 лв...

Успех в избора!
Odisseus

Мнениеот xahoo » Вто Май 15, 2012 11:35 pm

Odisseus написа:Здравей,

Виж аз до какви изводи и избор стигнах:
viewtopic.php?f=30&t=110186
viewtopic.php?f=30&t=111765

Във втората тема съм описал какво си взех аз. До сега съм навъртял 100 км и съм много доволен.
Също има и доста положителен ефект за мен от тези 100 км.

Само да ти кажя, че бюджета мисля няма да ти стигне. На мен всичко ми излезе към 760 лв...

Успех в избора!

Може ли да те помоля да сложиш линкове на частите които си добавил към колелото. Също така гледам че колелото е алуминиево?
xahoo

Мнениеот murphy » Пет Май 18, 2012 1:32 pm

Извинявам се ако "крада" темата на колегата или поради правилата на форума публикувам не съвсем на място.

Накратко, понеже също се описвам като "дебел човек" (около 130 кг), търся си аз колело, та дано си припомня времето когато бях млад и не дебел.
Отначало си мислех и аз за 300 лв, после май се оказа че с по малко от 500 няма как да стане, а май и това няма да е достатъчно...

Не съм се качвал на колело от 10 години и едва ли ще съм някакъв екстремен спускач, но.. всичко е възможно :)

Изискванията към колелото ми са сравнително прости:
1. Да може да ме издържи
2. Да ми става (ръст 188, до чатала 91 - според разните калкулатори изисква 21'' рамка)
3. Да мога да му имам доверие най вече при спиране, включитено и при мокро/кално време. Мисля че това означава добра дискова спирачка, но може и да бъркам

Е, също е добре да знаеш че нещо няма да се сгъне и разтроши под тебе при някакво сравнително "нормално" каране

Прочетох много хвалби тук във форума за Спринт Аполон, само че е с V-brake спирачки, което леко ме притеснява.

Та накрая и въпроса... ако спра да купувам закуски на детето, лиша жената от почивка и не се храня известно време, с бюджет до към 700 лв има ли теория да си намеря такова колело?

Благодаря за отделеното време.
murphy

Мнениеот Fuko » Пет Май 18, 2012 9:23 pm

murphy написа:Извинявам се ако "крада" темата на колегата или поради правилата на форума публикувам не съвсем на място.

Накратко, понеже също се описвам като "дебел човек" (около 130 кг), търся си аз колело, та дано си припомня времето когато бях млад и не дебел.
Отначало си мислех и аз за 300 лв, после май се оказа че с по малко от 500 няма как да стане, а май и това няма да е достатъчно...

Не съм се качвал на колело от 10 години и едва ли ще съм някакъв екстремен спускач, но.. всичко е възможно :)

Изискванията към колелото ми са сравнително прости:
1. Да може да ме издържи
2. Да ми става (ръст 188, до чатала 91 - според разните калкулатори изисква 21'' рамка)
3. Да мога да му имам доверие най вече при спиране, включитено и при мокро/кално време. Мисля че това означава добра дискова спирачка, но може и да бъркам
Е, също е добре да знаеш че нещо няма да се сгъне и разтроши под тебе при някакво сравнително "нормално" каране
Та накрая и въпроса... ако спра да купувам закуски на детето, лиша жената от почивка и не се храня известно време, с бюджет до към 700 лв има ли теория да си намеря такова колело?

Благодаря за отделеното време.
Прочетох много хвалби тук във форума за Спринт Аполон, само че е с V-brake спирачки, което леко ме притеснява.

Аз си взех Sprint Carrera Eco - 630 лв
за цената си предлага :
супер красива рамка с много добра геометрия:
вилка начален клас но за начинаещи върши перфектна работа .Има регулиране на твърдостта и заключване
предна дискова механична сперачка - Шимано !
Задна дискова механична сперачка - Шимано !
хубаво кормило със хубави ръкохватки
добра лапа и чашки с оглед цената
среден клас Шимано скорости -за начинаещи е супер
не много тежко - 15 кг.
Карам го вече седмица(парково и щосе ) и съм много доволен
Пробвах го и на пресечен терен- върши хубава работа
Колелото е хубаво ,но и трябва да се пази без да се правят опити да му се вади душата по скокове от стълби или претоварване по пресечени местности
Аз го избрах заради белият цвят защото държах такова да е новото ми колело
Ако обаче за теб цветът няма значение за тези пари може да се вземе нещо много добро и от Cross .Примерно 124 или с малко увеличение на финансите (към 760 лв) един добър GRX8
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Мнениеот murphy » Пет Май 18, 2012 9:58 pm

@Fuko

Благодаря колега, Крос някак не ми бяха попаднали в полезрението, сега потърсих и споменатия от теб GRX8 дори влиза в промоция следващата седмица и ще струва 690лв...
дори като лаик в областта ТТ данните му изглеждат впечатляващи
murphy

Мнениеот Fuko » Съб Май 19, 2012 8:05 am

murphy написа:@Fuko

Благодаря колега, Крос някак не ми бяха попаднали в полезрението, сега потърсих и споменатия от теб GRX8 дори влиза в промоция следващата седмица и ще струва 690лв...
дори като лаик в областта ТТ данните му изглеждат впечатляващи

Да, GRX8 е един чудесен велосипед със супер характеристики за велосипедисти в начелен до среден клас .
Ще върши много добра работа и при по интензивни натоварвания .Аз ако не бях ограничен от към финанси щях да взема него без да се замисля
Аватар
Fuko

Мнениеот murphy » Съб Май 19, 2012 2:26 pm

Сърце юнашко не търпи да чака промоции явно... харесах си Cross 29er Grip 924 в магазина и някак си (без дори веднъж да се пребия) се прибрах от Младост до към Орлов мост с него.
Още веднъж благодаря на Fuko за насочването на полезрението ми :)

Изображение
murphy

Мнениеот penmark » Съб Май 19, 2012 2:31 pm

Честито!
А в магазина пита ли дали тая рамка ще издържи килограмите?
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот murphy » Съб Май 19, 2012 2:41 pm

penmark написа:Честито!
А в магазина пита ли дали тая рамка ще издържи килограмите?

Питах и ме увериха че няма никакъв проблем.
Смятам докато завали сняг всяка сутрин да го "тествам" колелото.
Да се надяваме че няма да се наложи да пиша лоши отзиви, или недай си боже в оная огромна тема с откраднатите колела.

поздрави на всички
murphy

Мнениеот Fuko » Съб Май 19, 2012 5:34 pm

murphy написа:Сърце юнашко не търпи да чака промоции явно... харесах си Cross 29er Grip 924 в магазина и някак си (без дори веднъж да се пребия) се прибрах от Младост до към Орлов мост с него.
Още веднъж благодаря на Fuko за насочването на полезрението ми :)

Изображение

Честито ! Много добър избор си направил с оглед на твоите критерии за избор .
Аз също много го харесах,но мен ме спря само цветът.Аз си бях наумил да е бяло и затова за същите пари си взех
Sprint Carrera Eco,който обаче е едно ниво по-надолу по оборудване спрямо твоя избор .
При мен естетиката (съобразно моите лични критерии)на колелото надделя над функционалността .
Така напрпавих и преди време със избора си на съпруга .Взех по-красивата пред тази която можеше да копа :D :beer:
Не съжалявам,но сега вместо да ям домати от градина ям домати от магазина :D
Аватар
Fuko

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти