и така ще почна малко по-отдалеч:
последното колело което си бях купил (получил)е от преди 16-години. тогава и аз бях на 16. точно за рождения ми ден. когато на американчетата подаряват коли, на нас в Европа ни подаряват колела.карах го непрекъснато докато не заминах за София,студент. После все по-рядко и накрая го бях забавил изобщо, до преди 2 седмици.Един приятел си купи колело настаро 28 инчово алуминиево със прилични части за прилични пари,но в лош външен вид.След като седнахме у тях на ракия решихме да ренвораме неговото, с нова боя и леки подобрения, тогава му казах,че и аз искам да си потегна колелото,и ще ги разглобим заедно и полека ще ги съживим, но при мен не се получи така. след като влязах в мазата колелото изглеждаше наистина зле, ръждиво и най-лошото,че рамката беше от желязо.

тогава той ми каза,че има евтини алуминиеви рамки в интернет на добри цени...така започна всичко....
След като търсих в интернет,ми попаднаха снимки на хубави колела но без скорости,с много изчистен дизайн и без нищо излишно,дори и в цветово отношение,някой бяха пистови-шосейни,а други МТБ. въобще колкото повече ги гледах,толква повече разбирах,че в този вид тунинг няма правила.правиш всичко както на теб ти допада и с части каквито предпочиташ, стига да вършат работа, та някой даже нямаха и спирачки дори

единствената цел е - да е колкото се може по-лекичко

ето защо започнах да събирам части като си мислех да ползвам каплите от моето старото колело , което вече ще иде в олх-а
та за цените :
рамка алумин с касетата + вилката + кормилото и лапата както и в-бреиковите на цена от--- 100лв
боя с която боядисах рамката + малко шкурки + спрей основа+ черен спрей---- цена---------- 30 лв
ръкохватки сиви------------------------------------------------------------------------------------------------- 17 лв
дръжки спирачки алумин--------------------------------------------------------------------------------------- 16 лв
червена броня + жила + накрайници + гумините маншони и лулите -общо--------------------------10 лв
седалка селе роял с гел-----------------------------------------------------------------------------------------39 лв
колче алумин-------------------------------------------------------------------------------------------------------8 лв
венец средно движение стоманен 42 зъба-------------------------------------------------------------------12 лв
педалчета алумин--------------------------------------------------------------------------------------------------25 лв
заден венец на резба 20 зъба------------------------------------------------------------------------------------4 лв
верига-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------8лв
обтегач (някой рамки могат и без него)-----------------------------------------------------------------------25 лв
2броя капли предна и задна на резба--------------------------------------------------------------------------50 лв
2 гуми Рубена кобра------------------------------------------------------------------------------------------------28 лв
2 вътрешни + банджи----------------------------------------------------------------------------------------------12 лв
общо всичко до момента --------------------------------------------ЛУДА РАБОТА!!!!!!- ------384 лв...!
другата седмица ще поръчам само бели брони за жилата и хромирана верига,защото тези червените не отиват вече на новите капли и евентуално заден венец с 16 зъба,зависи как ще свикна да въртя педалите.това е за сега