гуми за сингъл спиид?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

гуми за сингъл спиид?

Мнениеот beco_ » Вто Мар 24, 2015 8:12 pm

колеги, от няколко седмици се зарибих за сингъл. купих рамка с вилка втора употреба. австрийски.от човек, който внася колела, стяга и продава тук, в Бургас. Оголих почти всичко и взех флекса - махнах тези нещица през които минават жилата,китосах ги и после триене. основа. пак триене и пръскане с авто боя. сива код на ауди :) но с матлак. и мислех да слагам стари компоненти ама не издържах и почнах да поръчвам от интернет магазини ,купих и някой неща от тукашните магазини. единственото старо са каплите с гумите . искам да ги сменя тези гуми, но се колебая с какъв размер,дали да не са пак 1,95 или 2.00 или някакви по тънки 1,50 или 1.75. естесвено граифера ще е за асфалт предполагам.
помагайте със съвети. гледам снимки по интернет,някой карат с широки,а други - не. аз ще го карам само по ценъра и морската градина, но все пак се колебая. вие какво предлагате?
ето няколко снимки за представа
Изображение

Изображение

Изображение
beco_

Рейтинг: 1200

Re: гуми за сингъл спиид?

Мнениеот Boko-Loco » Вто Мар 24, 2015 8:33 pm

Обърнал си кораната на вилката.
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот beco_ » Вто Мар 24, 2015 8:47 pm

Мда, сега като казваш - така си е :blush:
beco_

Мнениеот victortrt » Сря Мар 25, 2015 10:39 am

Това с гумите е въпрос на вкус и лични предпочитания. Морската ви градина е доста равна като настилка с малки изключения, а по центъра също може да се кара по асфалт така че със сигурност заложи на гладки като грайфер /полу слик все пак/ гуми, а за широчината вече ти решаваш. След като така или иначе си с амортисьорна вилка, на нея по-добре ще стоят по-широки гуми.
Ако гонеше бързина на всяка цена, ти трябват тесни гуми, но и твърда вилка.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот carmo » Сря Мар 25, 2015 11:23 am

Да, вилката трябва да я обърнеш, но като гледам наклона на седалковата тръба и колко високо е "отишло" средното движение, най-вероятно рамката е за твърда вилка. Ако намериш такава, колелцето ще е "по-правилно" като "хандлинг" каквито и гуми да му сложиш, но примерно тези http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... -1-75.html (ако наистина са сиви), ще му "ходят" цветово, а и като размер са достатъчно големи. Може и "по-тънки" да монтираш http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... 6-1-5.html , но ако не гониш скорост, по-големият балон ще те вози по-комфортно.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот beco_ » Сря Мар 25, 2015 3:39 pm

ей затова се реших да пиша тука. много ми помогнахте да разбера някой важни неща за колелото, до този момент на които,не им бях обърнал внимание.
рамката си вървеше с тази вилка. окомплектовани са във Виетнам за Австрийския пазар-и 100% гарантирано качество :) - това го пишеше на лепенките преди да ги махна :)
смисъл, че колелото, беше светло сиво и преливащо се отпред в черно, с черна вилка. - тоест, че цвета на вилката беше 1:1 с тази на рамката, което ме води до мисълта че така е окомплектовано още от завода, наистина обаче колегата е прав, че с твърда вилка ще е по-добре. най- малкото ще е още по - леко колелото. понеже тази гадна вилка тежи колкото цялата рамка.че може и повече да е.... така и нямам кантар да го проверя колко тежи сега, след като съм го окомплектовал така, единственото което ме дразни още е че средното движение е стоманено, но алуминиевите разглобяеми са скъпи.всъщност не знаех как ще ми паснат предавателните числа. на предния и задния венец. понеже отдавна не съм карал и не знаех какво да очаквам.сега съм с 42 отпред и 20 зъба на задния венец. ще покарам,пък пак ще му мислим.

та малко се отплеснах,ама да си дойдем на думата. понеже не ми се търси твърда вилка.( но ако си намеря на добра цена ще я взема. така или иначе ми остана още от това сиво, няма да е проблем да си я пребоядисам) наистина с тази амортисиорна вилка и с тесни гуми ще е леко смешна комбинация. за това в това си положение ще търся по широчки гуми както са си 1,90 или 1,95 най много до 2.00 с асфалтов грайфер.
http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... x-215.html
не знам дали тази няма да е много дебела 2.15...:(
http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -1-90.html
тази ми се струва добра и тези двете :
http://www.velo-m.net/product/6254/vans ... x1-85.html
и
http://www.velo-m.net/product/5712/guma ... x2-00.html

все пак няма да гоня скорост с това колело. по скоро го правя да си се возя полекичка,колото да си правя разходки из града и парка :)
поздрави
beco_

Мнениеот victortrt » Сря Мар 25, 2015 4:15 pm

Човек, не знам за колко си взел колелото, но при вас на Цар Симеон /магазин Велорай/ между Гурко и Славейковото пазарче има готов сингъл с твърда вилка за 300 лева /Един бял с червена верига/.
Пък по темата, каквато и гума да си харесаш, все ще стане, важното е на теб да ти допада. Добре си се ориентирал, а и общо взето при 42:20 зъба така или иначе не ти трябва тънка гума, защото с такова съотношение ще караш лежерно и няма да имаш проблем с по-широките гуми. Чувал съм че тези CST били много здрави и издържали дълго време, което сигурно е за сметка на други качества като сцепление и т.н.
victortrt

Мнениеот beco_ » Сря Мар 25, 2015 4:50 pm

приятел не съм го взел готов, сам си го направих и до момента ми е 250лв. като гумите с каплите са ми от старото колело. но ако взема гуми по 30 лева ще ги надмине 300 лв. то по принцип в баумакс има сингли за по 129 лева железни с дамска рамка едни бели са. идеята ми беше да ползвам всичко от старото ми колело. ама то и то желязно с пласмасови части и то от влагата в мазето .... всичко ръждясало и се скапало. нямаше смисъл и почнах да пазарувам онлаин части от ниския клас на приемлива цена,които ми допадат на вид ама.... то.... пак си стана цифра..и пак не е това което очаквах аз. можеше и по добре да е .и цветна верига трябваше да взема или поне хромирана.. така си е ... готово по принцип винаги е по- евтино. от колкото да си го правиш сам с части от магазина особено ако не се ползва и отстъпка .... знам го магазина ви. аз живея близо до него. или по скоро до онзи който беше до тенискорта на Гурко,ама него го нямате вече...
Може да намина някой път да си говорим. Поздрави.
beco_

Мнениеот victortrt » Сря Мар 25, 2015 5:24 pm

Магазина не е мой, аз съм от София, жена ми е от Бургас и скоро минавах там по мои си служебни дела и тогава видях какво има в него. Отделно продавача е доста читав механик, не е скъпчия и според мен доста си разбира от работата, има инструменти и т.н.
Под "при вас" имах предвид в Бургас, а не "при нас", както си ме разбрал явно.
Но няма лошо да отидеш да си поговориш с продавача. Няма да ти пробута най-скъпото, което има.
Иначе си прав за готовото, но и твоят начин е вариант.
Ето при мен как е положението - http://1bike.bg/blog/puch-reborn/
Де факто с всички сменени части, боядисване, помпа за френски и авто-вентил ми се е вързало над 500 лева за година, но пак си струва, защото няма подобно ново на тази цена.
Понеже лятото го карах точно в Бургас за 2 седмици из центъра и морската, гуми 35 мм са достатъчно широки за вашите условия.
victortrt

Мнениеот beco_ » Сря Мар 25, 2015 5:44 pm

приятел, колелото ти е уникална ретро машина, навсякъде бих те познал с него, просто е единствено и цвета доста му ходи,за ретро....
поздравявам те .
beco_

Мнениеот kobso1245 » Сря Мар 25, 2015 5:45 pm

Каква ти е широчината на шините?
Принципно за широчината на гумите-зависи как искаш да караш. Ако държиш на удобство(да не ти е много твърдо и т.н.) можеш да си сложиш 1.9(2.0 според мен няйкакси няма смисъл за град..), но реално за град поне според мен 1.25 - 1.5 си е перфе(32-35мм), особено с читави шини. За справка аз карам в София с 1.25(Максис Детонатор, 32 х 559), както и около София(Божурище, Сливница, Костинброд) от доста време(сега покрай университета малко понамалих) и шините не са мръднали, а съм и доста тежък, така че..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот victortrt » Сря Мар 25, 2015 6:28 pm

Мерси, но не се знае дали е единствено. Една боя прави чудеса.
Та по темата, гуми 35 мм е златната среда.
victortrt

Мнениеот carmo » Чет Мар 26, 2015 10:13 am

Виетнамска им работа, макар че не бива да се обобщава , щото от там излизат и качествени продукти, но специално тоя дето е решил че геометрията на тая рамка е за "мека" вилка е :crazy: макар че ако е за някоя шир-потреб верига, може и Австриеца да е за бой. Оста на курбелите трябва да е около 30мм по-ниско от базовата линия между двете главини. Като обърнеш короната на вилката, виж какво ще се получи. Ъгълът на челната тръба стандартно е около 71 градуса от тая линия (или от земята), виж ако има с какво да го премериш. Ако данните не са добри, значи трябва да решиш ще сменяш ли вилката, но твърдата (по-ниска) ще свали надолу и позицията на кормилото с 5-6 см. Принципно се намират http://olx.bg/tvrda-vilka-oversize-za-2 ... -i54101054 или http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... 0%B5%D0%BD
Относно гумите си видял че избор има, но те са финалната част от проектчето ти и са лесни, а като довършиш тех. част, може и да го поукрасиш с нещо уникално и по твой вкус.
carmo

Мнениеот penmark » Чет Мар 26, 2015 10:23 am

Каква корона е момчета?! Някой се е правил на майстор, свалил е ботушите и после ги е завъртял.... :crazy:
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот carmo » Чет Мар 26, 2015 10:35 am

penmark написа:Каква корона е момчета?! Някой се е правил на майстор, свалил е ботушите и после ги е завъртял.... :crazy:

Да де. Той си знае че е сбъркал и ще се поправи.
carmo

Мнениеот victortrt » Чет Мар 26, 2015 12:45 pm

Абе щом човека си го кефи , нека си го кара, нали така.
victortrt

Мнениеот beco_ » Съб Мар 28, 2015 1:43 pm

колеги и приятели,исках да купя по-скъп клас гуми от порядъка на над 20 лева бройката. След като закарах каплте ми да ги позиправят,положението се оказа трагично.Цената е по 20лв на бройка със новите спици понеже не били правилно наплетени.
взех решението да си взема нови капли с нови вътрешни и бандажи и по-евтини гуми. спрях се на Рубена - кобра 26 по 1.90 със светлоотразителен кант, за да ми стигнат финанисите. ето резултата

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави на всички.
beco_

Мнениеот NomadRider » Съб Мар 28, 2015 6:57 pm

Честито, изглежда страхотно ! Дано гумите са читави

П.С. - Колко ти излезе сглобяването на целия байк
"Ако искаш здрав и евтин за поддръжка мотор, купи си колело."
Аватар
NomadRider

Рейтинг: 1220

Мнениеот beco_ » Съб Мар 28, 2015 9:25 pm

и така ще почна малко по-отдалеч:
последното колело което си бях купил (получил)е от преди 16-години. тогава и аз бях на 16. точно за рождения ми ден. когато на американчетата подаряват коли, на нас в Европа ни подаряват колела.карах го непрекъснато докато не заминах за София,студент. После все по-рядко и накрая го бях забавил изобщо, до преди 2 седмици.Един приятел си купи колело настаро 28 инчово алуминиево със прилични части за прилични пари,но в лош външен вид.След като седнахме у тях на ракия решихме да ренвораме неговото, с нова боя и леки подобрения, тогава му казах,че и аз искам да си потегна колелото,и ще ги разглобим заедно и полека ще ги съживим, но при мен не се получи така. след като влязах в мазата колелото изглеждаше наистина зле, ръждиво и най-лошото,че рамката беше от желязо.

Изображение

тогава той ми каза,че има евтини алуминиеви рамки в интернет на добри цени...така започна всичко....
След като търсих в интернет,ми попаднаха снимки на хубави колела но без скорости,с много изчистен дизайн и без нищо излишно,дори и в цветово отношение,някой бяха пистови-шосейни,а други МТБ. въобще колкото повече ги гледах,толква повече разбирах,че в този вид тунинг няма правила.правиш всичко както на теб ти допада и с части каквито предпочиташ, стига да вършат работа, та някой даже нямаха и спирачки дори :)
единствената цел е - да е колкото се може по-лекичко :)
ето защо започнах да събирам части като си мислех да ползвам каплите от моето старото колело , което вече ще иде в олх-а :evil:

та за цените :
рамка алумин с касетата + вилката + кормилото и лапата както и в-бреиковите на цена от--- 100лв
боя с която боядисах рамката + малко шкурки + спрей основа+ черен спрей---- цена---------- 30 лв
ръкохватки сиви------------------------------------------------------------------------------------------------- 17 лв
дръжки спирачки алумин--------------------------------------------------------------------------------------- 16 лв
червена броня + жила + накрайници + гумините маншони и лулите -общо--------------------------10 лв
седалка селе роял с гел-----------------------------------------------------------------------------------------39 лв
колче алумин-------------------------------------------------------------------------------------------------------8 лв
венец средно движение стоманен 42 зъба-------------------------------------------------------------------12 лв
педалчета алумин--------------------------------------------------------------------------------------------------25 лв
заден венец на резба 20 зъба------------------------------------------------------------------------------------4 лв
верига-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------8лв
обтегач (някой рамки могат и без него)-----------------------------------------------------------------------25 лв
2броя капли предна и задна на резба--------------------------------------------------------------------------50 лв
2 гуми Рубена кобра------------------------------------------------------------------------------------------------28 лв
2 вътрешни + банджи----------------------------------------------------------------------------------------------12 лв
общо всичко до момента --------------------------------------------ЛУДА РАБОТА!!!!!!- ------384 лв...!
другата седмица ще поръчам само бели брони за жилата и хромирана верига,защото тези червените не отиват вече на новите капли и евентуално заден венец с 16 зъба,зависи как ще свикна да въртя педалите.това е за сега :8D:
beco_

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти