Sprint Legend - добра ли е тази цена?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Legend - добра ли е тази цена?

Мнениеот Mindless » Пет Юни 12, 2009 11:25 am

Здравейте!
Не съм притежавал велосипед от поне 15тина години. Сега искам да си взема нещо за каране в парка и леки разходки по черен път, 186см/100кг съм. Изчетох доста теми във форума и за момента съм се насочил към моделите на Спринт. Бюджета ми е 300-400лв. , като не е твърд, мога да дам и повече, стига да си заслужава. Търся нещо което ще ми върши работа и няма да ме заробва с работа по него :) . Струва ми се, че за моите цели не е оправдано да отивам към по-висок клас велосипед, защото просто няма да използвам ресурса му.
Този изглежда като да е с читави части / до колкото разбирам след два дена четене във форума :) / , но спиците ми се струват някак странни и предвид моето тегло имам известни съмнения. Съжалявам че съм поредния досаждащ за консултация, но моля дайте компетентно мнение защото нищо не разбирам :confused: , Препоръки за други марки/модели ще ме зарадват много. Благодаря ви.
Mindless

Рейтинг: 1200

Re: Sprint Legend - добра ли е тази цена?

Мнениеот ivan_ivanov_m5 » Пет Юни 12, 2009 3:20 pm

Колелото е супер. Ако може му смени в магазина каплите и го отнасяй .
ivan_ivanov_m5

Мнениеот hitar_potter » Пет Юни 12, 2009 10:49 pm

В момента, спринт аполон струва 400 лева. По-добър е от леопарда и си заслужава парите.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Съб Юни 13, 2009 9:29 am

Цената на това,което си харесал е повече от добра. Както hitar_potter спомена другата алтернатива е спринт аполон. На легенд-а рамката е по-добра,но каплите са съмнителни за твоите килограми(както сам си се досетил). Останалото е почти еднакъв клас. Намалението на легенд е по-голямо :eyebrow:
Аватар
ico 1

Мнениеот Mindless » Съб Юни 13, 2009 9:54 am

Здравейте на всички, благодаря за съветите. Вчера отидох на място до Пловдив и взех един Легенд. Рамката е 20' а каплите са като на аполона 36 спици, гумите са някакви Камел :dontknow: .Всичко останало е както и на по-малкия Легенд, с 24те спици. Вилката е РСТ Гила Т8. Направи ми впечатление че на сайта им колелото беше с вилка Гила Т6, както и аполона, а там всички бяха с Т8. Което се предполага е по-нов модел, но дали е по-добър не е много ясно :D
Днес го покарах малко- падна ми веригата веднъж, както и опираше в предния водач когато е на крайните венци, задната спирачка също не е съвсем центрирана. С две думи днес ще ходя на диагностика- потягане. Като цяло велосипеда ми харесва. Не мога да преценя качествен ли е, защото не съм карал друг подобен скоро. Струва ми се доста тежък.
Mindless

Мнениеот Mindless » Вто Юни 16, 2009 8:17 pm

В понеделник отидох за профилактика в сервиз поддържаш гаранцията на МаксКом, където ми направиха безплатна такава. Понеже задната капла биеше леко- разбирай крива :dontknow: , те уж я оправиха/без да я свалят от колелото/ за което ми взеха 5лв-защото това не се покривало от гаранцията. Интересно как съм успял да я изкривя за 10тина км. каране по асфалт в парка :nono: . Както и да е. регулираха скоростите, спирачките . Като излязох от там всичко беше ок. 15--20км по-късно започна едно крайно неприятно щракане от средното движение, веригата почна да опира в предния водач почти всички позиции и т.н. Седнах и потърсих тема за добър сервиз - така избрах да отида при Райко - сервиз " Колелото" . Човека се оказа наистина МНОГО точен. Направи врътка с колелото ми , разглоби всичко надлежно, смаза, свали каплите - изправи ги и двете/оказа се че и двете капли са едностенни :(!: , въпреки че МаксКом ги представят за двустенни./, тръгна да настройва и скоростите и тук вече о, изненада- оказа се че средното движение е по-късо от нужното и за това скоростите не могат да се настроят като хората- свали го отново, сложи нужното, смаза отново всичко, настрои скоростите и колелото придоби един съвсем друг вид. :clap: . Голямо БЛАГОДАРЯ към Райко - наистина с много желание се занимава с работата си и определено ме спечели за клиент. Горещо го препоръчвам на всеки.
Mindless

Мнениеот Bolverk » Сря Юни 17, 2009 9:21 am

Хмм само обезпокоителни неща чувам напоследък за разпродажбата на Спринт. Различни размери, разнообразна окомплектовка, некачествено окомплектоване и др. Жалко за неприятностите. И добре, че си попаднал на правилният човек. Сега очаквам да се срешнем по планините :beer:
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот sailman » Сря Юни 17, 2009 9:53 am

По повод написаното от Mindless, искам да припомня на колегите едно нещо, дето го бях писал в една друга тема...
Скромен съвет към хората, които си купуват велосипед от ниска ценова категория в разгара на сезона (особено от интернет магазини и промоционални/намалени/от български производител) - След покупката покарайте малко в града, примерно 50-60 км., след което заведете велосипеда в ЧИТАВ велосервиз за профилактика и ПЪЛЕН преглед. Няма значение, че велосипеда е в гаранция, отидете в сервиз оторизиран от фирмата производител(или друг, избора си е ваш), но си ПЛАТЕТЕ за обслужването, нищо, че уж ви се полага по гаранция. След гореописаната процедура уверявям ви, няма да има оплаквания от сорта - "имам луфт едикъдеси..." или "не ми превключват правилно скоростите" или "не ми е настроен предния дерайльор" и т.н....
Не ме разбирайте неправилно, в НИКАКЪВ случай не казвам, че хората дето работят в във фирмените сервизи/магазини не си разбират от работата...просто знам каква лудница е :beer:
Не визирам никого и не желая да коментирам фирми/сервизи/магазини, просто на база личния си опит се опитвам да дам съвет, дето ще спести доста разочарования на преснособствениците....

За съжаление, явно хората четат из форума твърде избирателно....Какво се случва в последствие е видно :popcorn:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти