Цяла вечер прекарах да чета форум-а.Но така и не открих точен отговор на въпросите ми.Само леко загатнати или пък задълбани на професионално ниво мнения. Прочетох Важните теми+ FAQ но пак ударих на камък, и търсачката ползвах и тн..
Та сега..колелото ми е Cross от този тип (вид w/e). Съвсем просто, взето от Илиенци за 220лева. Не съм сменял никакви части или нещо друго.Рамата е дебела (широка),но е алуминиева и е лека. (Сега забелязвам,че каплите са ми бетър от тези на снимката

Няколко години не съм го карал (2 или 3) защото нямаше с кой и ми беше тъпо сам,но това е друга тема.Та..не съм го карал,но сега ще ми се наложи лятото да го покарам доста и имам няколко въпроса:
1) Какво да си купя за "заключвачка" (това е най-спешно)? Мислех за белезници (но се отварят много лесно), а пък онези тип "кабелче" (не знам как им е техническото найменование) изобщо не съм им фен. В една друга тема видях за "Метална скоба" (подобно на катинар) но търсенето ми в гугъл не даде никакъв резултат.
2) Какво трябва задължително да направя преди да започна да го карам? (тоест смазки и такива неща,почти нищо не разбирам

3) И какво трябва да направя за/по колелото но е опционално.
П.П. Бюджета ми общо ми е към 50 лева за всички горе-изброени "проблеми"
П.П2. Не знам имената на повечето части..