Нов сам в занаята та да питам.
В момента си ъпгрейдвам бараката ще си взема много скоро рамка драг ontario или one + вилка XCR да кажем,толкова ми позволява бюджета и толкова ми трябва.Байка ми трябва само за градско каране тук в софия,засега минавам по 40тина километра на ден с скоротст 25-30 км/ч горе долу(стигам от люлин 5 до клуб мания в студентски за 40 мин ) та можете да си дадете мнението дали тази конфигурация рамка/вилка е подходяща.Тежа 85 кг висок сам 1,75.Наблягам на бързо каране,не на скокове и тем подобни разрушителни за байка дейности.
По същественият въпрос е средното движение:засега на моя баик са ми доста криви първите 2 венеца 22/32 и затова карам само на най големия(42т),и то само на последните 3 зъбчатки,така установих че всъщност не ми трябват малките 2 плочи,щом и без тях си вземам нагорнището от СТ центъра до семинарията(отнема ми по малко енергия да въртя по малко обороти с повече сила явно,а и по малко време сам натоварен да въртя нагоре).Искам да ми препоръчате някаква добра комбинация средно движение(което да пасва на онтарио/оне,не сам претенциозен откъм качеството) + курбел + плоча ,ако може да е някаде 38 зъба (знам че има такива въпреки че рядко виждам да се продават,в краен случай може и 42,Разгледах доста сайтове и никаде не виждам да се продават курбели+единична плоча) +верига към тях,които да си купя(на старо или нови).Мога да си позволя да кажем 70(може би 80 макс) лева за съответните т.е. нещо добро на старо надявам се(ако някой има оферти може да ми пише ЛС дори).
Отделно на сегашния ми байк се появяват проблеми когато карам на най горния венец и на най големите 3 зъбчатки(веригата ми пада на по долната плоча,или трака супер досадно дори да е добре смазана и да не опира в дерейлиорите),защо се получава така,и какво трябва да направя/купя/сложа за да не се получава?Просветлете ме