решил съм да си взема велосипед за предвижване из града. От известно време чета форума и понаучих някои неща. Минах през няколко модела и марки и се спрях на Vivelo Sky 2.0. Проблемът е, че не успях да намеря информация за модела освен в 1 тема Тази. Познанията ми относно велосипедната вселена клонят към нула и не мога да преценя дали това колело си заслужава инвестицията. Разбрах, че Vivelo са нови на пазара в сравнение с другите марки и все още няма утвърдено мнение като за Drag ( примерно ). Интересува ме мнението ви за посоченото колело. Качествена ли е самата марка. Окомплектовката на колелото ми стана ясно, че спада към клас "добре", но така или иначе не съм изявен велосипедист и едва ли ще успея да открия разликите между всички видове - Altus, Acera и т.н. Моделът ми допадна на външен вид, а и самото име ми харесва

1. Главините дали са на шлиц или на резба както и задния венец, и какво е преимуществото на шлиц захващането пред резбованото. Тип - ухото е по-добре, защото . . . .
2. В една тема попаднах на мнение, че 32 спици са по-добре от 36. Любопитно ми е защо.
Бюджетът ми е 400 лева и нямам възможност да извадя повече на този етап. Висок съм към 190 cm и по калколатора на Niko Bikes ме интересува рамка с големина 20-21 инча. Тежа около 80-85кг. Не успях да открия дали този велосипед се предлага в търсения от мен размер.
Също така искам да питам дали трябва да се взимат протектори за вилката ( частта, където предния шок се вижда ). За отзад разбрах, че трябва, за да защитя рамката от веригата.
Надавям се да не съм се изложил като кифладжия с някой тъп въпрос и благодаря за отделеното време.
Това ми е резервния вариант, ако Vivelo се окажат калпава марка Drag Grizzly