stallion написа:Еми моята е обикновената, от 95лв, имам я от Януари и досега не е шумяла, шума не е голям ама като не разбирам....викам да нема нещо по-лошо. За щастие нема пукнатини, сравнително тих е шума, бачка повече от добре......
hitar_potter написа:Има два вида шумене. Нещо като припукване - това е от допирането на пружините в краката. Другото е шума от маслото в масления патрон. И двата шума не са опасни за вилката. И мойта тора издава такива звуци.
stallion написа:hitar_potter написа:Има два вида шумене. Нещо като припукване - това е от допирането на пружините в краката. Другото е шума от маслото в масления патрон. И двата шума не са опасни за вилката. И мойта тора издава такива звуци.
Тенкс брато, ще спя спокойно!Иначе аз не съм почитател на заключването (по предишното мнение). Вилката си е доста прилична, за тази цена да не казвам прекрасна, на дизайн го докарва, като здравина ако не се готвиш да правиш нещо по-сериозно мога да кажа само че е идеална. Един приятел имаше като моето колело, ние почти винаги караме двамата, ама моята рамка още е цяла а той я сцепи отпред заради много неработещата му вилка.
![]()
Дуротата от 229лв може и да са по-здрави но с радост мога да заявя че при нормални условия XCR-а достойно се справя редом до тях....и имат повече ход
Абе квото и да казват вчера погледнах как е с хода и имам добро впечатление от измерените 105мм
ЕДИТ: Ами шума как ще се оправи - профилактика и смазване ли?
azze написа:Чакайте.Нали XCR-LO означава XCR с Lockout?Тоест само пружини с заключване?
stallion написа:Да го ева хич не разбирам от масла. Просто след всяко каране с парцалче избърсвам вилката за да не е прашна и вече през 3-4 карания по около 5 часа пръсвам с некво масло Valvoline дето намерих в гаража. Вилката няма проблеми, хода е към 10-10,5см
Да нямаш някакъв голям лифт? Не е съвсем нормално да се чува точно "дрън". Аз имам от няколко дни старата генерация, няма и маслено, и определено не съм чувал "дрън". Вилката работи съвсем тихо, единствения звук, който съм чувал от нея е когато въздуха излиза от краката.Snuupy написа:Аз пък имам следния проблем значи като вдигна вилката и нали се чува 'дън'ма тва от тва,че няма маслено смекчаване,обаче при връщането вилката на земята се чува пак някакъв обезпокояващ шум,който незнам от какво е,вилката я смазвах отдолу при шишовете преди 2 дена и изчезнаха едни други шумове та този проблем може ли да е нещо от пружините,да са за смазване нещо?!?!
![]()
manef написа:Искам да попитам на колко време се смазва XCR че не съм на ясно
Snuupy написа:Искам да попитам за вашето мнение отностно това според вас,кои вилки XCR работят по-добре по старите 2007,2008 моделите или 2009 аз останах с впечатлението че по-старите работят по-добре незнам искам и вашето мнение![]()
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 13 госта