Здравейте,
Купих си спринт Аполон(
http://maxcombike.com/bg/bikes/%D0%BF%D ... APOLON-26_), но още след закупуването забелязах, че на средният венец отпред и отзад на 2 или 3 предавка веригата жули в дерайльора. Веднага се върнах в макскомбайк и от там ми обясниха, че това било нормално.. Взех си колелото и на другия ден отидох при два независими майстора в Пловдив (тандем и срещу пожарната) и двата ми казаха, че касетъчната ос е голяма за този велосипед, като втория дори не искаше да го ремонтира и ми каза директно да ходя да се разправям. Така й направих. Изключително нелюбезните на голямоконарско шосе дори ми се смееха и ми обясняваха, че така ставало като съм си купувал евтино колело. Аз естествено викнах оправителя и така нататаъка и се оказа, че сервиза работи от понеделник. Сега съм в София и ще ходя тука на сервиз. След това забелязах, че дори на най-големия венец отпреди и отзад на 7 или 8 скорост пак се жули веригата в дерайльора.
Въпроса ми е според Вас дали тези майстори са прави и имам ли някакъв шанс да ми подменят касетъчната ос? Бихте ли ми препоръчали, като отида в сервиза какви доводи да изкарам за да се съгласят?
Благодаря Ви предварително за приятелските съвети!
П.С: Не знам дали тук е най-правилното място за това мнение, но реших да не отварям нова тема.