Въпроси около закупуването на Спринт Аполон!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Въпроси около закупуването на Спринт Аполон!

Мнениеот ivanxxx » Вто Яну 08, 2013 12:11 am

Здравейте ,
искам да ви попитам къде на рамката на Спринт Аполон пише дали е 17'' или 19''
или по какво да разбера коя от двете е ?
ivanxxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 08, 2013 8:29 pm

Би трябвало да го пише на седалковата тръба. Ако не го пише (и ако ще оглеждаш велосипеда на живо), вземаш една рулетка с теб и мериш от ръба на седалковата тръба до центъра на муфата за средното (центъра на оста на курбелите).
1" = 25,4 мм
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ivanxxx » Пет Яну 25, 2013 11:47 pm

а вилкта на модел 2012 - 100мм или 80мм е защото не намирам инфо на сайта им
ivanxxx

Мнениеот achooo » Съб Фев 02, 2013 5:27 pm

Здравейте, нов съм във форума макар, че от 1-2 години хвърлям по някой друг поглед, най накрая ще имам късмета да си позволя такова колело, и 1 приятел ми препоръча аполона, на външен вид ми допадна, разбрах, че дискова ще му струва солено, но какво да се прави, обаче не успях да разбера мога ли да си монтирам багажник ? Другото което ме притеснява е дали като съм с багаж издържи едно към 120-30кг.
achooo

Мнениеот bb_king » Съб Фев 02, 2013 5:38 pm

Теглото ще издържи,разбира се с каране по предназначение.Относно багажника имам въпрос-къде смяташ да караш велосипеда?За какво ти е багажник?Това е XC велосипед и е предвиден за нормален офроуд,като колоездача си носи нещата в раница,а не върху багажници.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот achooo » Съб Фев 02, 2013 5:49 pm

Идеята ми е да го карам градско за поддържане на форма, по-леки 1-2 дневни преходи с него, ходене на палатки за риба и подобни дейности, като цяло не смятам нещо много екстремно.
achooo

Мнениеот bb_king » Съб Фев 02, 2013 6:53 pm

Съвета ми е да се ориентираш към хибриден тип велосипед.Нещо като драг гранд каньон.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот thugg4o » Нед Май 26, 2013 7:57 pm

Здравейте,

Купих си спринт Аполон(http://maxcombike.com/bg/bikes/%D0%BF%D ... APOLON-26_), но още след закупуването забелязах, че на средният венец отпред и отзад на 2 или 3 предавка веригата жули в дерайльора. Веднага се върнах в макскомбайк и от там ми обясниха, че това било нормално.. Взех си колелото и на другия ден отидох при два независими майстора в Пловдив (тандем и срещу пожарната) и двата ми казаха, че касетъчната ос е голяма за този велосипед, като втория дори не искаше да го ремонтира и ми каза директно да ходя да се разправям. Така й направих. Изключително нелюбезните на голямоконарско шосе дори ми се смееха и ми обясняваха, че така ставало като съм си купувал евтино колело. Аз естествено викнах оправителя и така нататаъка и се оказа, че сервиза работи от понеделник. Сега съм в София и ще ходя тука на сервиз. След това забелязах, че дори на най-големия венец отпреди и отзад на 7 или 8 скорост пак се жули веригата в дерайльора.
Въпроса ми е според Вас дали тези майстори са прави и имам ли някакъв шанс да ми подменят касетъчната ос? Бихте ли ми препоръчали, като отида в сервиза какви доводи да изкарам за да се съгласят?

Благодаря Ви предварително за приятелските съвети!

П.С: Не знам дали тук е най-правилното място за това мнение, но реших да не отварям нова тема.
thugg4o

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти