Планински велосипед до 550 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Планински велосипед до 550 лева

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Юли 14, 2009 2:16 pm

Аз ще добавя, че спиците в този им вариант - 24 - на спринт са слаби, за разлика от на Райли - Нелап, и доста бързо ще се кривнат каплите. Затова започвай да събираш. :D
Иначе като цяло колилото изглежда наистина фйешън. Честито и поздравления.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот kaliopo » Вто Юли 14, 2009 3:52 pm

И аз да се обадя с малко :offtopic:
@outfaced карал съм Gila T5 и T7 доста време. Сигурен съм, че и без бустер вилката е доста здрава и не се деформира при натискане на спирачката (дори при доста по-добра спирачка от тази на снимката). Та си мисля, че е сложен в магазина малко за красота и спокойно може да го махнете. Още повече ще спести малко излишна маса отпред
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот Stranger » Пон Авг 24, 2009 8:43 pm

Здравейте на всички, бих искал да ме посъветвате какви лостчета да избера. Не съм никак запознат, но гледах до 50 - 60 кинта някакви Авид или пък Шимано, но бих искал първо и компетентно мнение тъй като на сляпо няма да се хвърлям. Разполагам със сто лв. като мисля, че до 50 -60 бих купил прилични лостчета, но това вие ще кажете. С останалото ресто в зависимост от цената на лостчетата ще закупя каска, но отново удрям на камък и ще опра до вашата помощ. Ще бъда благодарен на отзовалите се.
Stranger

Рейтинг: 1200

Мнениеот verk » Вто Авг 25, 2009 9:28 am

http://screambikes.eu/spirachki-rakohva ... -m570.html Аз ти препоръчвам тези карам с тях от два месеца много ми харесват удобни са.Можеш да си ги купиш от Веломания незнам дали в Бике център ги имат.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 9:41 am

verk написа:http://screambikes.eu/spirachki-rakohvatki/lostcheta-shimano-deore-lx-bl-m570.html Аз ти препоръчвам тези карам с тях от два месеца много ми харесват удобни са.Можеш да си ги купиш от Веломания незнам дали в Бике център ги имат.

Тези лостчета са най-добрите за мех. диск и В-брейк... и ги няма НИКЪДЕ. Счупил съм всички телефони на сайтове които ги предлагат цял месец. Веломания ги няма. Купух едно лостче от съфорумник, а другото от приятел. Тук таме се намират втора ръка, но са измъчени. Можеш да звъннеш и ти на е-магазините да ги препсуваш. Защо имат стока на сайтовете си която я няма от ГОДИНИИии...
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stranger » Вто Авг 25, 2009 9:51 am

Тези Shimano Deore LX BL-M570 пише, че са за V - образни спирачки а , vezkos е написал, че стават за дискови, значи направо ще ходя до Райко да го питам има ли ги? . http://www.ridespot.net/product_info.ph ... df1c8ffe69 , тези как ви се виждат?
Stranger

Мнениеот did » Вто Авг 25, 2009 9:54 am

Stranger написа:Тези Shimano Deore LX BL-M570 пише, че са за V - образни спирачки а , vezkos е написал, че стават за дискови...

Това няма значение. Лостчетата за механичните дискови спирачки и за V-brake са еднакви.

Колкото до SD7 - също са чудесен избор. Цената е за едно лостче.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stranger » Вто Авг 25, 2009 10:05 am

В крайна сметка кое бихте ми препоръчали?

Искам да попитам какъв е този тристепенен регулатор на Deore- то?

Разбира се със смяната на лостчетата мога очаквам по - голяма ефективност на спирачките при спиране нали?
Stranger

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 12:06 pm

Stranger написа:В крайна сметка кое бихте ми препоръчали?

Искам да попитам какъв е този тристепенен регулатор на Deore- то?

Разбира се със смяната на лостчетата мога очаквам по - голяма ефективност на спирачките при спиране нали?

DEORE LX! В края на хода на жилото удължава допълнително пътя на жилото като втора опорна точка при натиснато лостче (изтегля жилото още малко). Помага да модулираш спирачното усилие приложено в-ху ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ МЕХАНИЗЪМ (калодки, апарат). Нещо като серво в примитивен вариант. Карах такива само 1 месец преди да продам Zx5-цата и... съм ама невероятно доволен. За другите посочени от теб лостчета нямам представа, защото не съм карал с такива, но щом did казва, че са добри - добри са ;)

п.п. Ефективност хмм... ще печелиш удобство а не сила. виж скрипец. Аз ги ползвах с Shimano BRM-475 :peace:
Аватар
veskoz

Мнениеот Stranger » Вто Авг 25, 2009 12:17 pm

Да всъщност удобството е това което може би ми трябва, на моите про макс-ове вече опънах жилото до края, и лостчето опира вече почти до дръжката на кормилото, а пък в "Колелото", Райко ми нави едни винтчета на спирачката и така жилото се опъна и пак беше добре. Но вече просто не става и трябва да спирам с два пръста което ми е крайно неудоно. Затова смяната на лостчетата е много вероятна.

Благодаря на отзовалите се относно въпросът ми. :)

Искам само да отбележа, че дисковите спирачки не са ми правили никакви проблеми от момента в който си купих колелото та до сега.Карам по всякакъв терен и никога не са ми правили проблеми. Не знам каква е тази истерия, че дисковите спирачки от нисък ценови клас не са сигурни, или пък не спирали. :dontknow:
Stranger

Мнениеот did » Вто Авг 25, 2009 1:24 pm

Stranger написа:Да всъщност удобството е това което може би ми трябва, на моите про макс-ове вече опънах жилото до края, и лостчето опира вече почти до дръжката на кормилото, а пък в "Колелото", Райко ми нави едни винтчета на спирачката и така жилото се опъна и пак беше добре. Но вече просто не става и трябва да спирам с два пръста което ми е крайно неудоно. Затова смяната на лостчетата е много вероятна.

Ако само това ти е проблема, иди пак в сервиз, да ти опънат жилото откъм апаратчето. Няма причина да сменяш лостче всеки път, когато се износят накладките ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот verk » Вто Авг 25, 2009 1:37 pm

Лостчетата съм ги зел от веломания поръчах си ги да ми ги доставят имаха ги изложени като мостра!
Аватар
verk

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 1:51 pm

verk написа:Лостчетата съм ги зел от веломания поръчах си ги да ми ги доставят имаха ги изложени като мостра!

Какво, какво? Кога точно? :confused:
Аватар
veskoz

Мнениеот did » Вто Авг 25, 2009 1:53 pm

Веско, Веско... тънки са ти връзките ;) :D :beer:

Впрочем, ако ти трябват лостчета, посочените в темата авидски седмички си имат всички настройки, за които мечтаеш, че даже и не на 3 стъпки, а плавно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот verk » Вто Авг 25, 2009 1:58 pm

Лостчетата ги имам от два месеца
Аватар
verk

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 2:21 pm

did написа:Веско, Веско... тънки са ти връзките ;) :D :beer:

Абе за тънки - тънки са. :beer:
Ама или колегата ме хвана за мезе или Веломания пак ме направиха на глупак :confused:
ТОЧНО преди 2 месеца ми се обадиха от Screambikes да ми се извинят и да ми откажат поръчката с аргумента, че ги нямат. (още ги имат в сайта)
Нина ми се кълнеше, че не е имала поне от 1 година такива.
Пацо провери щателно в Веломания.
Звънях в Горгона.... к'ви ли не усилия положих и нямаше, и нямаше... дори на сайта на Веломания ги има...
Както и да е пуснах обява в форума - нищо. Намерих обява взех едното (10х МТБ-БГ) после намерих и другото с 300 зора... и сега като ми каже пича, че ги е купил от витрина... странно.

@verk - просто не ми се връзва, нищо лично :peace:
Даже съм готов на майтапчийски облог. Ако ми ги намериш на тези пари до 3 дни да ги взема на жената за колелото веднага и да те почерпя, ако не ти черпиш. Бас? :agree:
Последна промяна veskoz на Вто Авг 25, 2009 2:28 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
veskoz

Мнениеот Stranger » Вто Авг 25, 2009 2:27 pm

did написа:Ако само това ти е проблема, иди пак в сервиз, да ти опънат жилото откъм апаратчето. Няма причина да сменяш лостче всеки път, когато се износят накладките ;)

Eми като се замисля може би си прав. Аз, ако ще сменям лостче, мисля само за предната, щото задната си е перфе. Направо ще отида до "Колелото" и там ще видя какво ще правя, ще се консултирам.

Мерси отново за напътствието. :)
Stranger

Мнениеот verk » Вто Авг 25, 2009 5:40 pm

Не съм ги купил от витрина поръчах ги
Аватар
verk

Мнениеот veskoz » Вто Авг 25, 2009 5:54 pm

verk написа:...имаха ги изложени като мостра!

Е къде, ако не на витрината бе баце :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
veskoz

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти