Cross Drag или Merida :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Drag или Merida :)

Мнениеот pif4o77 » Сря Май 08, 2013 3:29 pm

Здравейте, влезла ми е някъква муха в главата да си сменя 14 годишното колело с някое по кефещо модерно :) Аз малко така на гол тумбак чифте пищови, демек още нямам кинти за харесаните от мен модели но искам да съм подготвен ако се опарича от някъде :)
Така преди да пусна тази тема изчетох доста темички и от нищо не разбиращ сега съм нищо не разбиращ и много объркан хаха :) Да кажа, колелото ще се кара предимно и масово градско, имам обаче и планинско село където може би ще го разсходя по някоя пътека културно но не и ектремно :) стига да измисля как да го закарам до там понеже вариантите за багажник на джип не са много, особено ако нямам теглич. (явно това ще е следващата ми тема) Висок съм 183см 86 кг бюджета беше определен към 400 но явно е краино нисък, защото видях че за тея пари това което искам не може да се вземе и ще понатрупам още, като ще е гарга да е малко по рошава, инак и старото ми спринтче ми върши работа.
Та така, след като поизчетох всичко за моделите на Крос предимно Еуфория 27 и GRX8 и видях някои от тях на живо общо взето признавам модерната линия на крос амa нещо не съм впечатлен. Дарг нямам особени наблюдения, виждам че са доста масови и предпочитани. РАМ хубаво ама скъпи а и чак толкова здраво колело както казах не ми трябва. Окото обаче ми грабна една Merida на пръв поглед нищо особено но ме кефи как е изработена и как перфектно стои. Модела е Matts 100D може би да е модел 2011 понеже гледам по новитемодели рамката е малко кривната в предния краи над гумата а тая си е стандартна. Става дума за тази
http://www.merida-bikes.com/en_int/bike ... +TFS+100-D намерил съм я на 850 лева. Верно мислех дори да дигна бюджета, над 700 лева да не скачам, но тази определено ме грабна. За оборудването нищо не мога да кажа, както казах от четенето до тук повече се обърках та на вас разчитам за мнение, абе колело за нормална експлоатация. Ще съм благодарен на всеки за всеки смислен пост в полза на БГ колело или Meridata :) струва ли си тези около 150 лева от горе над нормалните около 700 които бих дал за някои крос или драг :)
pif4o77

Рейтинг: 1220

Re: Cross Drag или Merida :)

Мнениеот pif4o77 » Чет Май 09, 2013 10:08 am

Еиии човек като си няма късмет, Меридата е с 18 ка рамка, ще ми е като на свинче звънче, явно ще огледам еуфорията.
pif4o77

Мнениеот Nazaret » Чет Май 09, 2013 11:50 am

що да нямаш късмет? 18 ката ще ти пастне идеално,взимай Меридата и не се чуди-апетита идва с карането :beer:
Nazaret

Рейтинг: 1100

Мнениеот pif4o77 » Чет Май 09, 2013 7:39 pm

Бая голям съм уж, пък обичам колелото да е по голямо от мене, сегашния ми спринт според разните му таблици идва към Л или 20 ка , 52-53 см му е височината, 107 му е дължината от движение до движение, а от средното до задното е 46, и ми идва таман даже ми се ще още една идея по голямо. Аз щя яхна меридата за проба да я видя как е ама поне по цифри ми се види по малка, но всичко ще си покаже на място. Много съм си харесал и един Скот втора ръка с бая високо ниво на оборудване нищо под DEORE няма по него и вилката е модрена шок-рок ала бала маи така се казва и се управлява от кормилото, и има за смяна костенурка и заек квото и да значи :) та дилемата стана трилема, те само да ми падната кинтите ще го реша много бърже и ще се похваля :)
pif4o77

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти