Sprint Apolon - Коментари

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Apolon - Коментари

Мнениеот playback » Сря Юни 19, 2013 7:18 pm

Здравейте,

Искам да споделя малко отзиви за моят Аполон, модел 2012, тъй като вече направих един месец на него и след 550 км мисля че имам представа за какво съм си дал парите.

- Обслужването в магазина (този в Борово в гр. София) беше отлично, хората са много учтиви и най-важното разбират от колела. Аз отидох през седмицата, че иначе май там става лудница
- Обслужването в сервиза също е на ниво - големи са пичове
- Колелото - бих му дал средна оценка, но за начален клас колело става. Основните недостатъци които намирам:

-> незнам кой умник е направил цветна седалката - при всеки дъжд или по-стабилно изпотяване ми забоядисва гащите. Доста е дразнещо това :dontknow: :banghead:
-> задната капла се появи един шум - все едно има някаква сачма която постоянно се мести и издава точно шум на метално топче в тръба. Трябва да я отворя и проверя
-> след около 200 км - ходих да ми натегнат спиците, бяха тотално разпуснати - това мисля че е напълно нормално
-> и последно - педалите дадоха фира след 500 км каране - и двата са за смяна. ОК верно че са платмаса, верно че са консуматив, но ми е адски странно как така се счупиха след само 500 км каране, и то без да е каране в планината или по черно. Преди имах Драг Хакер и неговите пластмасови педали издържаха около 2К километра. Вие какво мислите, просто съм любопитен, нормално ли е след само 500 км да дадат фира ?

- Иначе като цяло съм доволен от цена-качество (поне засега :eyebrow: ) . Други проблеми съм нямал, колелото се държи добре.
playback

Рейтинг: 1205

Re: Sprint Apolon - Коментари

Мнениеот unsigner » Чет Юни 20, 2013 11:24 pm

playback написа: -> задната капла се появи един шум - все едно има някаква сачма която постоянно се мести и издава точно шум на метално топче в тръба. Трябва да я отворя и проверя

Аз имах такъв шум, беше откачено пръстенче на спица. На всеки оборот падаше ту към главината (цък), ту обратно към каплата (сссст-цък). Не се оправи, лека полека и други спици сдадоха багажа, и после в сервиза като занесох да я оправят, подложиха някакви шайби вместо тия изпадалите пръстенчета.

Стисни леко с пръсти всяка кръстосана двойка спици - ако има някоя хлабава, следи я, рано или късно ще трябва да ходиш на ремонт.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот playback » Пет Юни 21, 2013 1:34 pm

unsigner написа:Аз имах такъв шум, беше откачено пръстенче на спица. На всеки оборот падаше ту към главината (цък), ту обратно към каплата (сссст-цък). Не се оправи, лека полека и други спици сдадоха багажа, и после в сервиза като занесох да я оправят, подложиха някакви шайби вместо тия изпадалите пръстенчета.

Стисни леко с пръсти всяка кръстосана двойка спици - ако има някоя хлабава, следи я, рано или късно ще трябва да ходиш на ремонт.

мерси :)

да аз като ходих да натегнат спиците и си мислех че ще се махне шума но си продължава. Иначе много точно си го описал :clap: :bowdown: този шум. Малко е дразнещ, но мисля да покарам още няколко месеца и тогава да ги посетя отново.
playback

Рейтинг: 1205

Мнениеот jafiso » Нед Юни 30, 2013 9:23 am

Здравейте,

И аз бих искал да споделя отзиви от моя Sprint Apolon, като правя уговорката, че разбирам изключително малко.

Като цяло ми се струваше, че парите си струват и е добра сделка за това, което получаваш.

Първото нещо, което ми направи лошо впечатление бе изключително неудобната седалка.

Рамката 19' ми пасна много добре (висок съм 182 см. тегло 86 кг.).

След това изминах около 160 км. и цялостната работа на скорости, спирачки и вилка изобщо не ми хареса. Никаква плавност, получават се странни шумове сякаш постоянно нещо не е ок, а при спиране има особено вибрации, които много ме дразнят.

Все още мисля, че за цената си е добър велосипед, но при мен последицата е, че вече искам по-качествено колело. Тук правя уговорката, че е възможно да има нужда от допълнителни настройки, които нямам желание и време да правя.
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Мнениеот nitnelav » Вто Юли 23, 2013 4:25 pm

Колега, аз също карам аполон (съвсем от скоро) и в магазина ме посъветваха след 100-тина км да им го докарам, за да ми центроват предавките, защото при повечето нови колела след като се "раздвижат", се наблюдава известно "слягане" на частите и е необходима настройка (дори да е карано само в града).
Така и ще направя, тъй като не разбирам достатъчно да се справя с това сам. Съветвам те и ти да постъпиш по същия начин, ако ти остане време.
За седалката - не знам, предполагам е въпрос на форма на г*з и начин на каране. На мен лично тази на аполона добре ми пасна и лесно й свикнах, въпреки че сравнително малко карам. Освен това, гледам от време на време да карам изправен за няколко оборота, за да не ми изтръпват карантиите. На спускане почти през цялото време съм изправен, както и на неравности.
Чувал съм, обаче, и други да се оплакват от седалката на аполона. Ако удобството се окаже непреодолимо, мисля че само нова седалка може да те оправи. Може да пробваш и памперс (на мен много ми е мерак, но засега нямам бюджет за такъв, пък и жената каза, че няма повече да кара с мен, ако почна да нося "клинчета" :bigeyes: ).
Да чукна на дърво, за момента нямам никакви шумове и скърцания.
Педалите са малко странни (малка площ и понякога ми е трудно да ги уцеля :rofl: ).
Най не ми допадат ръкохватките - хлъзгат се и се въртят по кормилото.
Като цяло засега съм много доволен от покупката. За цената си е супер.
nitnelav

Мнениеот ico_3 » Вто Юли 23, 2013 9:46 pm

Някой със Sprint Apolon 17 инча,може ли да ми каже колко см е хоризонталната тръба.
ico_3

Рейтинг: 1240

Мнениеот jafiso » Чет Юли 25, 2013 8:16 am

nitnelav написа:Колега, аз също карам аполон (съвсем от скоро) и в магазина ме посъветваха след 100-тина км да им го докарам, за да ми центроват предавките, защото при повечето нови колела след като се "раздвижат", се наблюдава известно "слягане" на частите и е необходима настройка (дори да е карано само в града).
Така и ще направя, тъй като не разбирам достатъчно да се справя с това сам. Съветвам те и ти да постъпиш по същия начин, ако ти остане време.
За седалката - не знам, предполагам е въпрос на форма на г*з и начин на каране. На мен лично тази на аполона добре ми пасна и лесно й свикнах, въпреки че сравнително малко карам. Освен това, гледам от време на време да карам изправен за няколко оборота, за да не ми изтръпват карантиите. На спускане почти през цялото време съм изправен, както и на неравности.
Чувал съм, обаче, и други да се оплакват от седалката на аполона. Ако удобството се окаже непреодолимо, мисля че само нова седалка може да те оправи. Може да пробваш и памперс (на мен много ми е мерак, но засега нямам бюджет за такъв, пък и жената каза, че няма повече да кара с мен, ако почна да нося "клинчета" :bigeyes: ).
Да чукна на дърво, за момента нямам никакви шумове и скърцания.
Педалите са малко странни (малка площ и понякога ми е трудно да ги уцеля :rofl: ).
Най не ми допадат ръкохватките - хлъзгат се и се въртят по кормилото.
Като цяло засега съм много доволен от покупката. За цената си е супер.

Прав сте, с педалите и ръкохватките изпитвам същите неудобства.
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Мнениеот ico_3 » Пон Юли 29, 2013 11:20 pm

Няма ли никой с Apolon 17 да удари едно рамо :D
ico_3

Мнениеот ЕAngel » Вто Юли 30, 2013 8:54 am

ico_3 написа:Няма ли никой с Apolon 17 да удари едно рамо :D

575mm е ефективната, 550mm реалната.
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот ico_3 » Вто Юли 30, 2013 12:42 pm

Нещо се обърках какво ще рече ефективна и реална?
ico_3

Мнениеот sibirischewolf » Нед Авг 18, 2013 11:40 am

Аз имам Аполон 2012 на точно 1 година вече, карал съм го 2 месе по ред, всеки ден до сервизът където си карам стажът (на 4-5км извън градът), в дъжд, жега... Няма проблеми, карам го всеки ден из градът и после малко офроуд, поне 15км. Ходим с един приятел от време на време извън градът, направим някое преходче до съседно село или град на минимално 12км отиване, колелото е на около 1600км, и съм нямал нито един от горе посочените проблеми... Дори и лек DH държи... Вече е на около 1600км, и още не е видяло ремонт, освен стандартното чистене, обезмасляване на веригата и нейното ново смазване... Единственото което му смених е по-хубава вилка - RS Dart 2 2011 година, и предна дискова 160мм Shimano BR-M416A. Как ги карате тия колелета, не знам?! :D Ммм и да, може би е заради тежестта на колоездача - аз съм между 70 и 75кг, може би затова всичко ми е наред? :look:
sibirischewolf

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти