вилка за cross nomad

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

вилка за cross nomad

Мнениеот martinp1 » Пет Сеп 04, 2009 2:08 pm

здравейте аз съм със вилка като тази: http://bike.escadra.bg/?go=home&p=detail&productId=418 това е байка ми
трябва ми вилка с повече хот , да става за DH но предимно този стил карам
martinp1

Рейтинг: 1200

Re: вилка за cross nomad

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 04, 2009 2:10 pm

Здравей.
За твоя велосипед е подходяща вилка BOS
Модела http://www.bosmtb.com/MTB2/idylleprofiche.html
или по-скоро модела http://www.bosmtb.com/MTB2/Ndeefiche.html
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот X_NRG » Пет Сеп 04, 2009 4:06 pm

:rofl: :rofl: :rofl:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Сеп 04, 2009 6:23 pm

Защо сте толкова груби с момчето... Обяснете му, иска да знае..
Аз работя в завод на Кросс, но не тук в България, а в немските Кросс-заводи. От там идва цялото производство, фабриката е 3 етажа, като на -1вия етаж се лее метала, на 2рия се сглобяват а на 3тия е контрола по качеството. Имат си и мина до завода, от където се добива Fe2Mg(H3Na2) дижелезен-магнезиев-хидро-динатрат, а именно стоманената сплав за рамките крос. Тези те лъжат, вилката която ти предлагат не съответства на рамката като материал и размери. Предлагат ти вилка с размер 1 3/4 инчез, докато твоята е с 1 инчез размер на фронталната ортогонална тръба. Аз мога да ти предложа идеалната вилка за теб:
Кликни тук

Защо е иделната: Супер известна е сред професионалистите по долнхил
Electra Triple Clamp Cruiser Fork - No Bosses
Head tube diameter is 1".
Ще стане на твоята рамка, аз лично съм монтирал на немските кросс такава, става за долнхилл и за фрийрайд, снимаха едни клипове с такава вилка. Идеална е за долнхилл понеже:
-вилката е от хром, супер здрава
-най-продаваната в Амстердам за 2005г
-хота и е 254mm, направи сметка това колко е, твоята в момента е с 50мм хот, а това е 254мм...смятай колко е много
-двукуронна е - като на клиповете по долнхилл състезания

Виж я, ако ти хареса ще се обадя до България да попитам къде я има по вашите магазини. Тук при нас е навсякъде, ако беше по-близо можеше и от завода да взема. Успех и чакам отговори ;)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот X_NRG » Пет Сеп 04, 2009 6:51 pm

Е сега след всеки пост ли трябва да се смея? :rofl: :rofl: :rofl:

@martinp1
Шегата настрана - ще ти кажа само, че ако с тая рамка караш downhill сериозно рискуваш цялостта на тялото си. Напълно загрижено ти го казвам. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот PRobably » Пет Сеп 04, 2009 6:56 pm

EccentricMOTION написа:Защо сте толкова груби с момчето... Обяснете му, иска да знае..
Аз работя в завод на Кросс, но не тук в България, а в немските Кросс-заводи. От там идва цялото производство, фабриката е 3 етажа, като на -1вия етаж се лее метала, на 2рия се сглобяват а на 3тия е контрола по качеството. Имат си и мина до завода, от където се добива Fe2Mg(H3Na2) дижелезен-магнезиев-хидро-динатрат, а именно стоманената сплав за рамките крос. Тези те лъжат, вилката която ти предлагат не съответства на рамката като материал и размери. Предлагат ти вилка с размер 1 3/4 инчез, докато твоята е с 1 инчез размер на фронталната ортогонална тръба. Аз мога да ти предложа идеалната вилка за теб:
Кликни тук

Защо е иделната: Супер известна е сред професионалистите по долнхил
Electra Triple Clamp Cruiser Fork - No Bosses
Head tube diameter is 1".
Ще стане на твоята рамка, аз лично съм монтирал на немските кросс такава, става за долнхилл и за фрийрайд, снимаха едни клипове с такава вилка. Идеална е за долнхилл понеже:
-вилката е от хром, супер здрава
-най-продаваната в Амстердам за 2005г
-хота и е 254mm, направи сметка това колко е, твоята в момента е с 50мм хот, а това е 254мм...смятай колко е много
-двукуронна е - като на клиповете по долнхилл състезания

Виж я, ако ти хареса ще се обадя до България да попитам къде я има по вашите магазини. Тук при нас е навсякъде, ако беше по-близо можеше и от завода да взема. Успех и чакам отговори ;)

Лелеее колко си оригинален как ти хрумна това...Колко време го мисли?Сега ти е много гот като си четеш коментара нали .
Пич по-добре не си сменяй вилката,а сабираи пари за по-хубаво колело,на това каквато и вилка да му сложиш се тая,пак няма да е хубаво.Знам,че е гадно,но изчакай още малко и си купи хубаво колело.
Последна промяна PRobably на Пет Сеп 04, 2009 6:58 pm, променена общо 1 път
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот did » Пет Сеп 04, 2009 6:57 pm

@EccentricMOTION: Не лъжи момчето! Тия вилки не се правят в Германия, а във Финландия!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PRobably » Пет Сеп 04, 2009 7:06 pm

Можеби предния коментар беше малко прибързан Motion sorry :peace: сега като се загледам какво е написъл автора няма как да получи по-различен отговор.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Сеп 04, 2009 7:19 pm

По темата: абсолютно подкрепям идеята на колегите за евентуална подмяна на целия велосипед. Поради спецификата на компонентите ти на настоящия велосипед по-агресивната експлоатация е изключително опасна за здравето ти. Подмяната на части по този велосипед е непрактична - т.е. рамката не подлежи на значителни подобрения, инвестирането на средства в това колело е загуба. Единствен вариант, който е задоволителен за теб е вилка SR Suntour XCM с размер на стержена 1". Може да я откриеш в Dimibike.

ПП. Позволявам си предлагането на подобна вилка, предполагайки до каква степен съдържателя на темата би натоварил вилката както и велосипеда. Всички сме запознати относно представата за ДХ сред некомпетентните. Без да съм видял какво и как кара бих дефинирал неговия стил като ХС, поради което му препоръчвам начален клас ХС-вилка.

ПП 2 :) @PRobably приемам критиките с усмивка ;) ще черпиш бира :beer:
ПП 3 @did ти още ли не си ходил в завода на Кросс-Финландия? Там на фиордите, най-иновативното е че след загряване на рамката до изисканата температура я хвърлят отвън на леда и се охлажда с цел закаляване :smash:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот ico 1 » Пет Сеп 04, 2009 8:23 pm

Стига сте набутвали момчето със скъпи вилки. Аз търсих наскоро вилка и си намерих. Ето как стана това:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=53850. Надявам се, че съм помогнал :agree:
П.П. Бла-бла, моля :evil: .
Аватар
ico 1

Мнениеот azze » Пет Сеп 11, 2009 11:33 am

Аз преди време бях си поставил същата задача - да намеря вилка за старияяяя Cross Nomad.Пуснах тема във форума и като разбрах,че на тая рамка не мога да сложа никаква вилка,просто си взех и рамка,на която да си сложа вилката.Дотук добре.Обаче трябваше да използвам старите части от Крос-а,защото нямах възможност за нови.Сглобяването на колелото излезе 100 лева,защото трябваше да купя нови чашки,колче за седалка,лапа и др.
Всичко ми струваше 350 лв.Спринт Аполон струва 380 лв.Не съжалявам,харесвам си колелото,но малко се набутах.
Изводът е - Купи си ново колело,ако имаш възможност.По-добре е отколкото да сменяш компонентите на старо колело.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти