Съвет за непланинско колело поне 23"?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за непланинско колело поне 23"?

Мнениеот balark » Пет Апр 22, 2011 3:07 pm

Здравейте попрочетох малко темите, постнати тук. Това което аз търся е малко по-различно и специфично.
Тъй като тук има доста потребители, които са много по-навътре в нещата от мен ще помоля за съвет. Не обичам като цяло разтягането на локуми по формите, но наистина съм доста затруднен в избора си на колело.
Търся си някакво колело, което не е задължително да е планинско. Искам да го карам в града и до други градове на малкопо-дълги разстояния. Обикновено като ме хванат лудите и ходя до Трън, Самоков, Боровец. Досега съм карал DRAG Ontario TE, но хем беше прекалено грубо за шосе, хем рамката беше прекалено малка за мен 20" и бях като Ну погоди по думи на всички, понеже съм висок над 2 метра и тежа 115 кг. Но пък това колело нито веднъж не е кривило капла и ме издържа толкова време. Бях много доволен.
Ценовия диапазон да е около 600 лв. и малко над. Вече ако наистина си заслужава да спестя още някой лев за нещо доста по-добро в окомплектовката ще се напъна.
Дилемата ми е за нещо между шосейка и байк. Най-добрия вариант е да си взема две, но хем нямам дстатъчно пари, хем и няма къде да ги държа 2.
Засега съм се спрял на това да взема някакъв байк, който да се окомплектова с възможно най-тънките и пистарест гуми, но за другите компоменти не знам какви да са. Не държа на здрава вилка, защото няма да скачам или да правя някакви спускания. Но да са достатъчно здрави да издържат теглото ми.
Предлагат ми RAM HT1. Или другия вариант - HT2 с компонентите на HT1. Трябва ми рамка 23"-24".
Тук много се споменава за Cross-овете и разни други, но и аз съм скептичен малко. За мен свястните колела са Scott, RAM и DRAG. Уж най-оптимално било RAM.
Отворен съм за всякакви предложения и ще е радвам, ако се намерят хора, които да помогнат.
Бих си взел и 2-ра ръка, ама няма много дангалаци, които да си продават колелото :))
Аватар
balark

Рейтинг: 1198

Re: Съвет за непланинско колело поне 23"?

Мнениеот Ozzie » Пет Апр 22, 2011 5:59 pm

Ами конкретно "CROSS", тази година извадиха много добре окомплектована твърда рамка с мноооогоо добри цени, та може би е време да си преосмислиш гледната точка? :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот pascoff » Вто Апр 26, 2011 10:54 am

Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот balark » Вто Апр 26, 2011 11:14 am

pascoff написа:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=70827&p=735951#p735693

Благодаря ти,но виждам че и двете колела са само с 20" рамка.Аз затова си продадох старто. Даже с огромно колче за седалката ми е супер малко. Около 23" е перфектно.
Мого добри модели са така като ги гледам иначе :)

Тези дни може би ще направя един микс от рамка 23" RAM HT2 с компоненти на HT1, понеже ми идва малко нагорно за пълна окомплектовка от HT2.
А и ми казаха, че за градско и шосейно каране с едни сликове окомплектовката на HT1 си е перфектна за мен. И би трябвало да ми издържи и килограмите...
Аватар
balark

Рейтинг: 1198

Мнениеот pascoff » Сря Апр 27, 2011 10:52 am

Имат и 21,5 размер но като гледам геометрията на HT2-ката наистина е по-удачна като за теб - размера на седалковата и на горната ефективна тръба е по-голям от тези при драг. Успех със сглбката :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот veskoz » Сря Апр 27, 2011 3:38 pm

Поинтересувай се във Веломания за наличност на рамка Ranger.
Един от нашите щурчовци кара голяма такава.
Евтина, здрава, лека и добре изработена.

Успех! :agree:

п.п. http://screambikes.eu/bg/ramki-mtb-tvar ... -bike.html ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот codename47 » Сря Апр 27, 2011 6:33 pm

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот dorbitan » Пет Апр 29, 2011 10:27 pm

balark виждам си писал, че не държиш на планински велосипед. Защо не разгледаш моделите FRX9 http://www.crosscycle.com/products/view/96/Frx9man или по-скоро FRX8 http://www.crosscycle.com/products/view/98/Frx8man той е и в ценовия диапазон в който търсиш 559лв. От тях гледам че имат 21" и 23" рамка.Със сигурност ще ти бъде доста по-удачен тип велосипед за по-дълги преходи.Гледам имат и прилично тегло 13,8 кг. Един минус имат от мен само заради главините с гайки,но все пак не е толкова трудно да се смени оста с куха такава!
dorbitan

Рейтинг: 1190

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти