Тъй като тук има доста потребители, които са много по-навътре в нещата от мен ще помоля за съвет. Не обичам като цяло разтягането на локуми по формите, но наистина съм доста затруднен в избора си на колело.
Търся си някакво колело, което не е задължително да е планинско. Искам да го карам в града и до други градове на малкопо-дълги разстояния. Обикновено като ме хванат лудите и ходя до Трън, Самоков, Боровец. Досега съм карал DRAG Ontario TE, но хем беше прекалено грубо за шосе, хем рамката беше прекалено малка за мен 20" и бях като Ну погоди по думи на всички, понеже съм висок над 2 метра и тежа 115 кг. Но пък това колело нито веднъж не е кривило капла и ме издържа толкова време. Бях много доволен.
Ценовия диапазон да е около 600 лв. и малко над. Вече ако наистина си заслужава да спестя още някой лев за нещо доста по-добро в окомплектовката ще се напъна.
Дилемата ми е за нещо между шосейка и байк. Най-добрия вариант е да си взема две, но хем нямам дстатъчно пари, хем и няма къде да ги държа 2.
Засега съм се спрял на това да взема някакъв байк, който да се окомплектова с възможно най-тънките и пистарест гуми, но за другите компоменти не знам какви да са. Не държа на здрава вилка, защото няма да скачам или да правя някакви спускания. Но да са достатъчно здрави да издържат теглото ми.
Предлагат ми RAM HT1. Или другия вариант - HT2 с компонентите на HT1. Трябва ми рамка 23"-24".
Тук много се споменава за Cross-овете и разни други, но и аз съм скептичен малко. За мен свястните колела са Scott, RAM и DRAG. Уж най-оптимално било RAM.
Отворен съм за всякакви предложения и ще е радвам, ако се намерят хора, които да помогнат.
Бих си взел и 2-ра ръка, ама няма много дангалаци, които да си продават колелото