Здравейте,
наскоро си взех велосипед втора употреба, който има нужда от цялостно обслужване, почти всичко по него вече е почистено и сменено (дори задния венец и веригата трябваше да бъдат сменени), но остана момента с предната вилка, като изключим чието разделяне с колчето беше нечовешко измъкване (дори с наличието на WD-40) поради силно окислилите се метали.
Трябва да отбележа, че целият велосипед не е от най-висок клас, но се стремя да го приведа в прилежен и работещ вид, разбира се ще си го поддържам, дори планирам да го пребоядисвам, но засега целта е да отстраня ръждата и да почистя вилката изцяло (само тя остана). Въпросът ми е как се процедира с разглобяването на подобен вид вилка, първо се махат болтовете намиращи се в отворите на първата снимка (на дълбочина от 200 мм - чието сваляне ще е много интересно понеже болтът е за 6 мм шестостенен ключ, а ключ с такава дължина не съм срещал) или и тези пластмасови уплътнители трябва да бъдат също свалени.
П.П.: Дори не съм сигурен дали тази не е само с една пружина вътре, понеже не успях да разбера как се казват този модел вилки, затова не намерих и описание за разглобяването им, та затова питам Вас.
Поздрави,
Радослав