m30b25 написа:Да бе добре![]()
неработеща казва.Какви са тези глупости където говорите ? Тоя "шок"(незнам само какво шокира
) може да бъде обикновен (само прожина за 10лв) или малко по-качествен с ребаунд(бързо,бавно връщане за 30-40лв)Та има си разлика от твърдака да ви кажа честно,може тоя амортисьор да прави 3-4 см ход обаче има свиване/чупене усеща се не е като твъдата връзка която бие в краката.Аз имах амортисьор Kind Shox 150-160мм и бях много доволен,разликата с обикновенния е огромна.
Осъзнали сме, че скърцащото, тежко, грозно, ръждясващо и зле проектирано парче желязо не върши никаква работа.zafirovp написа:90% от нас сме започнали със такива "меки" рамки, а след това твърдаци.Сигурно има защо.
sonscp написа:Осъзнали сме, че скърцащото, тежко, грозно, ръждясващо и зле проектирано парче желязо не върши никаква работа.zafirovp написа:90% от нас сме започнали със такива "меки" рамки, а след това твърдаци.Сигурно има защо.
m30b25 написа:Ама ти какво искаш бе човек,никъде не съм казал,че това е истинска мекица с шок 222мм или 240мм.То колелото от магазина ти струва 200 лв тръгнал си да разправяш,че не работи е ти за 200 лева какво искаш като в сравнение,че един горе долу читав шок 216/222/240 е горе долу толкова пари.Аз започнах да слагам висок клас части на крос фантом и бях много доволен особено от амортисьора който беше с ребаунд и след време си взех мекица.Kobso Ти говориш,че тоя обикновенния амортисьор прожинира докато караш...Нормално е все пак е една прожина без масло и въздух (ребаунд,компресия).Има амортисьорчета 150-160мм с ребаунд,но те са към 30-40лв.Аз усетих огромна разлика като първо карах амортисьора с ребаунда а после сложих такъв без ребаунд (люлка голяма) Всичко зависи от човека ето сега аз примерно неискам да ми бие в краката може да има 2-3 см ход обаче го има.Карах над 1 година така и реших да пробвам мекицата което си е нещо съвсееем различно.Никой никъде не е казал,че тея рамки cross trex,cross phantom,cross montata,cross nomad и всякакви други танкове са за "дъ хъ" и са някакви професионални мекици.Има нисък клас има и висок клас а вие си мислите,че ниския клас трябва да работи като високия което няма как да стане.Все пак производителите са го помислили дооста преди вас.За да го има значи върши някаква работа.До автора на темата - карай си колелото на теб как ти харесва не както ти казват "другите" амортисьор можеш да си намериш (малко трудно) Kind Shock 165mm е на приемлива цена(25-30лв) и работи перфектно.
kobso1245 написа:m30b25 написа:
Хубаво, да приемем, че е така. За 30-40лв(колко е с ребаунд е друг въпрос, ама айде), ако вземе да продаде рамката за около 20-30лв и ги добави тия 30-40 си взима читава твърда рамка(говорим за втора ръка).
Плюсове:
-сваляш поне 1кг от рамката
-докарваш хубава геометрия
Минуси:
-губиш предполагаемите 2-3см ход, ама както казваше един колега от форума-"Аз толкова правя като си изпусна малко гумите."
Та като се направи тази сметка инвестицията в шок не си заслужава, ама въобще...
Разбира се може наистина да игнорира чуждото мнение, да се мъчи с тва подобие на велосипед и в крайна сметка да се откаже от колоезденето въобще, въпрос на избор.
И бтв тук никъде не става въпрос за класове. Става въпрос, че това са велосипеди, които откровено не стават за нищо, ама абсолютно нищо. Кофти геометрия, тежащи един тон, неработещо окачване-тва не е дори нисък клас...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта