Пружина за гумено уплътнение на колче за седалка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пружина за гумено уплътнение на колче за седалка

Мнениеот ofink » Пон Юни 03, 2024 8:55 am

Здравейте,

Докато си сервизирах колчето за седалката, успях да разтегна пружината, която държи dust wiper-a. Колчето е Brand-X Ascend. Никъде не мога да намеря комплекта за сервизиране, а като цяло на мен ми трябва въпросната пружина. Имате ли предложения с какво мога да я заменя?

dust_wiper.png
(490.81 KiB) 120 пъти
ofink

Рейтинг: 1200

Re: Пружина за гумено уплътнение на колче за седалка

Мнениеот evilzet » Пон Юни 03, 2024 9:03 am

С пружина от аналогично по размер уплътнение, по магазините за лагери би трябвало да има.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот the_rookie » Пон Юни 03, 2024 6:14 pm

Както колегата е написал, ползвай друга такава от така наречените "семеринги"! Отиди в някой автосервиз и попитай за стари такива.
Друга опция е, твоята да я скъсиш ако не е брутално разтеглена, при свръзката където пружината се разделя. Желателно е да огледаш с някаква лупа или камерата на телефона. След като намериш снадката, въртиш срещуположно двата края (които са мушнати един в друг, като единия е изтънен и се завива в другия) и пружината се разделя. Режеш с резачки 5 мм. (зависи от това колко е разтеглена) от "женската" страна (тази в която се навива свития коничен край, "мъжка" страна) и снаждаш като завиваш отново двата края един в друг.
Аватар
the_rookie

Рейтинг: 2000

Мнениеот ofink » Вто Юни 04, 2024 12:42 pm

Благодаря за съветите! :beer:
ofink

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик