Питане за безкамерни гуми

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Питане за безкамерни гуми

Мнениеот bdz43r » Нед Юни 09, 2024 9:14 am

Няма какво да ѝ трепериш на бутилката. Колата понякога стига до 4 bar, а има напитки, газирани и до 5 bar.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот imarh » Нед Юни 09, 2024 12:14 pm

bdz43r написа:Няма какво да ѝ трепериш на бутилката. Колата понякога стига до 4 bar, а има напитки, газирани и до 5 bar.

Слабото място е винта/резбата на капачката. Другаде няма драма. Виждал съм на подобна бутилка резбата да подава и бутилката се изстрелва като снаряд, защото капачката е вързана чрез маркуча някъде, я на помпата, я на гумата. Но да, бутилката оставя цяла.
imarh

Рейтинг: 1416

Мнениеот martin.radev » Вто Юни 11, 2024 9:52 am

Взех си една такава че ми рязаха гърба и не можех да помпам много, много
tire.jpg
tire.jpg (152.81 KiB) Прегледано 913 пъти

сега вече нямам друго оправдание, освен че ме мързи и е лесно и удобно :)
Аватар
martin.radev

Мнениеот thechosen » Пет Юли 05, 2024 8:05 am

Варианта с по-малък диаметър вътрешна работи, имам един комплект колела направени по този начин и нямат грижи вече 5-6 години - 20" става за 26" шина на по-големи шини не съм пробвал. Само ако си с преста вентил трябва да търсиш вътрешна, на която може да се развива игличката на вентила, че някои са с неразглобяем винтил.
Процедурата е проста - внимателно правиш срез на вътрешната на срещуположната на вентила страна, измиваш добре, опъваш я на шината и после с макетен нож изрязваш по външната страна на шината излишната гума.
Ако ти е интересно как се прави, може да пробваш, но както казаха и другите преди мен вече има и други достъпни варианти.
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот moridinbg » Чет Авг 01, 2024 12:17 pm

bdz43r написа:Няма какво да ѝ трепериш на бутилката. Колата понякога стига до 4 bar, а има напитки, газирани и до 5 bar.

Бутилките кола от преди 6-7 години стигаха около 7 бара и после рязко ставаха 0 бара. Пробвано.
С умиление си спомням всичките гето изпълнения от 2013-2017-8та - горила тейпове, бутилки кола с дъктейп, домашна боза с латекс от завода в Бяла (за изкуствени вагини за бик и коч, както я рекламираха). Сега е твърде лесно :P
Единствено не се кефя много на фабричните бандажи. 3М дъктейпа продължава да ми се струва по-добро (и много по-евтино) решение.

Това с резервоарите под налягане ми се струва излишна разправия. Дълго го правех с СО2 патрони, от известно време си взех помпа за ниско налягане, но голям обем - https://www.specialized.com/bg/en/air-t ... p/p/172914 (тази цена е някаква фантастика, редовно се продава на под 50%). Не стига и 3 бара, но с 5 натискания 27ците стават на 1 бар и уплътняват на мига.
Аватар
moridinbg

Предишна

Назад към Веломеханик