Знаете ли дали левите и десните външни спейсъри за DUB press-fit средното на SRAM са еднакви? Т.е. може ли да се сложи ляв спейсър отдясно?
Става въпрос за A и G от тази схема:

Ако да - някой разполага ли с излишен 3 мм такъв?

Pr3d4t0R написа:Загуби спейсър или нещо друго е целта?
Sprinter написа:Средното ми дойде само с 2мм десен. Рамката по спецификация е BB92, т.е. по указанията на SRAM - отляво съм без, отдясно с 2мм.
Обаче с курбел с 32 зъба, венеца ми се струва твърде близко до рамката (може би има около 2 мм), а пак по спецификация би трябвало без проблем да мога да сложа 34 (което не виждам как ще стане). Та, идеята ми е да изместя малко навън венеца (дори и с 1 мм е ок). Линията на веригата няма да се измести значително, а и през повечето време така или иначе съм на средни-високи и даже ще е по-добре.
Pr3d4t0R написа:Хмммм странно, че стои толкова близо - тъп въпрос, ама ... сигурен си, че плочата е без офсет, нали?
В момента рамената на курбелите са симетрино на рамката и за ставите е добре да запазиш тази симетрия. Ако добавяш спейсър направи го от двете страни - леко ще се увеличи Q-Factor, но не би трябвало да е проблем. Ако се закопчаваш към педалите може би ще е необходима лека корекция на ъгълът на парчетата.
Bi11y написа:Има доста рамки , които BB e широко 89.5 мм - при тях се слага спейсъра в комплекта. Когато рамката е 92 мм - там не се слага въпросния спейсър.
За SRAM курбелите мисля ,че има и плочи с 0 мм офсет - за 55 мм линия на веригата. Като цяло обаче този вариант е свързан с последния модел касети за flat top вериги - мисля ,че те са изнесени малко навън и са за UDH рамки .
Sprinter написа:При 89.5 според SRAM се слага 4.5мм спейсър отдясно. Аз така и не измерих лично ширината на средното, разчитам на производителя, но може би не е лошо да го направя, защото ако е 89.5, тогава с 4.5 спейсър нещата ще изглеждат по друг начин.
Само да уточня - идеята е да заменя 2 мм с 3 мм спейсър, не да добавям =)
Sprinter написа:Pr3d4t0R написа:Хмммм странно, че стои толкова близо - тъп въпрос, ама ... сигурен си, че плочата е без офсет, нали?
В момента рамената на курбелите са симетрино на рамката и за ставите е добре да запазиш тази симетрия. Ако добавяш спейсър направи го от двете страни - леко ще се увеличи Q-Factor, но не би трябвало да е проблем. Ако се закопчаваш към педалите може би ще е необходима лека корекция на ъгълът на парчетата.
Плочата е -3мм (Boost) Ако добавя спейсъри и от двете страни има риск да не ми стигне дължината на оста - курбела е стандартен, не е wide. SRAM GX Eagle с прелоуд пръстен. Мисля си, че 1 мм няма да окаже чак такова влияние ? Целта ми е просто да отдалеча поне малко венеца от рамката, защото при каране в кал започва да събира боклуци точно там и да дере рамката.
Само да уточня - идеята е да заменя 2 мм с 3 мм спейсър, не да добавям =)
Потребители, разглеждащи този форум: Sprinter и 20 госта