gurga4a написа:не са втора ръка просто си ги взех с рамката...

аа такова @Editor пукането не е случайно супер силно е @dhman не е възможно да е от пружините с фокс ли си бил?
а възможно ли е болта който е горе на коронките под ръчките който е 24-ка да е разхлабен от карането?
Заеби ти...
Разглоби си предницата ,ако имаш инструменти.Смажи чашките с грес , отвори си главината, провери си конусите и контра гайките смажи и там с грес огледай капсите на шината (понякога и те пукат мамка им ! ) , провери за цепнатини челото и то с ако трябва с лупа.Ако нищо не помогне качи колелото на стойка и накарай някои да ти напъва курбелите в двете страни , това симулира педалиране без натоварване и така можеш да разбереш дали е от рамката ( защото е възможно и тя да пука колкото и тъпо да звучи ).Изключвай подред всяка една причина и ще стигнеш до извода
Едит:
Случвало ми се е с часове наред да неможем да разберем едно колело от къде пука.Бяхме го разглобили абсолютно цялото , бяхме го ПОЛЯЛИ отвсякъде с WD40 , грес и какво ли не .И най накрая бяхме извадили педалите за да ги смажем- слагаме ги колегата стяга десния а аз бях хванал колелото за челото защото ме съмняваше .В момента в който колегата напъна с ключа за да затегне педала към курбела ...рамката изпука силно та даже го усетих в ръката.Гледахме ..гледахме ....ГЛЕЕЕДАХМЕ а пукнатина не се видя...
И бтв до колкото си спомням още последния път като се качих на колелото ти пукаше нещо ...още от тогава ли ?