Цялата тема се отнася за проблем с лостчететата на хидравликите, а не в калипера.
Става дума за бавно връщане на лостчето. Натискам лостчето и то започва да се вдижи напред назад свободно, но самото буталце В лостчето връща бавно.
Донесоха ми Avid Bleed Kit от USA и предполагах, че след обезвъздушаването този проблем ще изчезне, защото преди това имах въздух в системата и някак си си изкарах извода, че поради липса на течност не се връща бързо лостчето. След обезвъздушаването проблема си остана, така че дума не може да става за мудно обслужване, ако говориш за мен, TOYAGA.
А тази идея с отварянето на Джуси3-йката ми няма как да я осъществя. Не успях да разбера как става номера именно за 3-йката. За 5 и 7 държим в ръцете си лостчето и с двете си ръце натискаме навън и лостчето се pop-out-ва навън.
едит: ChiMol каза, че трябва да купя нови оригинални уплътнения и да ги сменя със старите в лостчето, защото сегашните ми се били развалили. Ако не се лъжа беше споменал за rebuild kit, който в БГ май нямало и трябва или ново цяло лостче или нова спирачка. Ще пробвам с това WD 40, но съм толкова песимистично настроен, че мисля, че ще си дам парите напразно.
Ако някой знае как се отваря Джуси 3 или по-точно е разбрал от упътването на Авид, нека сподели.....

Много ще съм му благодарен!