Каква е причината? Как да я изправя трайно?
Да де, ама ако шина е крива, и специалист няма да може хем да я изправи, хем спиците да са почти еднакво натегнати. Нали в една крива шина има напрежения, които влияят върху натегнатоста на спиците.bio написа:както сам се досещаш, спици ... шина ... вината може да е във всяко едно от тях. аз карам MTB и нямам впечатления върху шосейни капли, тънки гуми .. и т.н. но за да не ставам празнословен ... ще подчертая върху нещо. идеята на велосипедното колело е в каплата да бъде права и ВСИЧКИ СПИЦИ ДА БЪДАТ ЕДНАКВО НАТЕГНАТИ, това се нарича центровка на капла. всичко друго е докарване на форма, но не и центровка. В домашни условия може да го докараш на форма, в сервиза би трябвало да извършват центровка. Явно не си случил на сервиз ... хайде със здраве !!!
Капси. Тея капси понякога започват да се движат при по- стари шини, аз в момента имам едни на байка, задната капла си прави горе-долу каквото си иска също като твоята. След пренаплитане на нова главина с нови спици е по- добре, но в общи линии няма нищо вечно.mitk_ написа:не шината е със сигурност двустенна алуминиева, made around 1990, като си сменявах гумата ми направи впечетление. Спиците не знам какви са но от вънка имат нещо като шайба между нипела и шината
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 17 госта