Проблем с SR SUNTOUR DURO DJD

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с SR SUNTOUR DURO DJD

Мнениеот Keen on » Вто Юли 27, 2010 9:46 pm

[color=#00BF40]Здравейте всички!Проблема ми се състои в това че дясната врътка(от гледна точка на колоездача) не иска да се мръдне и по този начин не мога да си настроя твърдостта на вилката!!!Но пък за сметка на това дясната се върти и съм я настроил на най-мекото възможно положение!
МОЛЯ ПОМОЩ! :crap: :crap: :crap:
Keen on

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с SR SUNTOUR DURO DJD

Мнениеот marsa » Вто Юли 27, 2010 10:26 pm

Най- вероятно или е натегната, или развита докрай със сила, купил си я ползвана в такова състояние ли?

Винаги ако вътриш до крайно положение, връщай половин оборот, за да нямаш този проблем.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drag4o0 » Вто Юли 27, 2010 10:46 pm

За да не правя нова тема, искам да попитам-покрай врътката на рибаунда на дурото ми (дуро Д) има малко масло, апреди нямаше.Какво да направя?Да го избърша и толкоз?А и самата врътка падна и затова набутах сух каучук(нещо като пластилин).
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот Keen on » Сря Юли 28, 2010 9:44 am

Ми не то колелото ми е чисто ново,но въпреки това лявата врътка заяжда! :banghead: :banghead: :banghead:
Keen on

Мнениеот Drag4o0 » Сря Юли 28, 2010 10:06 am

Отиди в гаранционен сервиз. :peace:
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот Crimson » Сря Юли 28, 2010 10:58 am

Drag4o0 написа:За да не правя нова тема, искам да попитам-покрай врътката на рибаунда на дурото ми (дуро Д) има малко масло, апреди нямаше.Какво да направя?Да го избърша и толкоз?А и самата врътка падна и затова набутах сух каучук(нещо като пластилин).

Тц, лоша идея :nono: Викни майкати да ти замеси тесто, с него най добре се запълва. После слагаш вилката във фурната да стегне и си готов :) С тоя калчук ще прецакаш работата.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gasolin » Сря Юли 28, 2010 1:30 pm

За първия от темата - дурото има тва свойство да си вдървява регулацията. Вземи максимално дълъг инстумент и я оттегни. Ще трябва да натиснеш повечеко!
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Keen on » Сря Юли 28, 2010 4:02 pm

ОПРАВИХ ГО!Взех клещи и парцал за да не издраскам врътката натиснах и зъвартях малко и се получи!
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ! :beer: :beer: :beer:
Но сега искам да ви попитам как да си направя вилката на най-мекото положение,тоест да се сгъва по-лесно и да обира дори и малките неравности?Проблема обаче е че съм 60 кила и няма почти никво напрежение върху нея и по този начин не ми върши почти никва работа :banghead: :banghead:
Извинявам се за :offtopic: ,но реших че няма нужда от нова тема.
Keen on

Мнениеот Gasolin » Сря Юли 28, 2010 4:26 pm

Keen on написа:ОПРАВИХ ГО!Взех клещи и парцал за да не издраскам врътката натиснах и зъвартях малко и се получи!
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ! :beer: :beer: :beer:
Но сега искам да ви попитам как да си направя вилката на най-мекото положение,тоест да се сгъва по-лесно и да обира дори и малките неравности?Проблема обаче е че съм 60 кила и няма почти никво напрежение върху нея и по този начин не ми върши почти никва работа :banghead: :banghead:
Извинявам се за :offtopic: ,но реших че няма нужда от нова тема.

Kак да ти го кажа...дурото е дърво...попринцип. Не очаквай да попива малки нерваности, щото и с големите има проблем. :D Щом си 60 кила може да пробваш оня трик с махането на пружината. Ама тука да ти обясня някой по вещ.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Drag4o0 » Сря Юли 28, 2010 6:09 pm

@crimson, сериозно питам.
@автора на темата, маха се дясната пружина.Взимаш ключ(с гедоре или гаечен), бая голям, развърташ дясната врътка, взимаш клечка за уши( :rofl: ) или друг МЕК инструмент и леко с него издърпваш пружината.Увиваш я в салфетки(поне така направих аз) и я слагаш в пликче и го завързваш.Слагаш пружината на видно нясто, да не я загубиш.Завърташ врътката, но НЕ стягай прекалено, все пак това не ти е стомана!Този метод действа безотказно.Аз карам моето Дуро Д без прожината (46 кг съм) и я сгъвам повече от половината!Но първо пробвай да развъртиш връките за настройка на мекоста към минусчето.Това от мен.Дано да съм ти бил полезен. :beer:
хахахахаха
Drag4o0

Назад към Веломеханик