prokalnatiq написа::finger:

prokalnatiq - Айде като няма какво да кажеш не се оабждай...Ок ?!
Сега към автора на темата!-Аз имах Тектро Аурига (хидравлична спирачка) и пълненето ставаше точно по обратния начин.От номер 2 се вкарваше маслото .Ще се опитам да ти обесня аз как го правех без кит за пълнене и обезвъздушаване.
Първо махаш накладките,за да не ги омаслиш ! 2ро отвиваш пробката отдолу и капачето на казанчето отгоре.3то намираш едина голяма спринцовка и едно тънко маркуче (което да може да влиза плътно както на спринцовката,така и в пробката).Пълни спринцовката с флуид/масло/дот (НЕ КАЪВ ДА Е !прочети във форума скоро имаше тема,каква течност се използва).И започваш да вкарваш бавно течност по маркуча-като внимаваш да няма балончета със въздух (във течноста,във спринцовката или по маркучето!).Пълниш докато не излезе течността отгоре !Махаш маркуча и завиваш по най-бързия начин пробката без да изтече масло !После ако решиш долей малко масло в казанчето горе и за затвори...Ако има масло по спирачката го избърсваш и слагаш обратно накладките!ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРМЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ НАТИСКАЙ СПИРАЧКАТА-ТЯ СЕ НАТИСКА САМО КОГАТО НАКЛАДКИТЕ КОНТАКТУВАТ ВЕЧЕ С ДИСКА!Това правех аз и по такъв начин си пълнех моята спирачка.
Оббезвъздушаването:
1-Как да разбереш,че спирачката трябва да се обезвъздуши-Когато натискаш лотчето (бързо няколко пъти едно след друго

) на спирачката и то започва да се втвърдява,а после като го оставиш за извесно време пак омеква....
2-Как може да се обезвъздуши спирачката (частично може би) ако нямап специален кит за тази дейност?-Натискаш интензивно лосчето на спирачката докато се втвърди.Като се втрърди завързваш лосчето за кормилото и го оставяш един ден без да я караш,като през това време през определен интервал от време почукваш маркучето на спирачката отдолу-нагоре.Целта на тази дейност е ако има балончета съв въздух да ги изкараш за да идат при казанчето горе!-ТОВА ДЕЙСТВА !
П.П Не съм сигурен,дали твоята спирачка е на същия принцип.Ако се окаже,че е-това е моя метод,който използвах (не претендирам,че е съвършен,но действаше).Успех !