Как да си напълня хидравличната спирачка с масло ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как да си напълня хидравличната спирачка с масло ?

Мнениеот DH Ludak » Чет Окт 06, 2011 2:02 pm

Здр да попитам зех си хидравлична спирачка promax но 2-ра рака но незнам :dontknow: как да я напалня с масло защото няма в нея от каде от това казанче кадето е на самото лоще и от там после какво да пр да я помпя ли и от доло има едно дето се отваря накой ми беше казал да го развия :crazy: и да сипя маслко маслото в казанчето и да помяпя с лощето и докато излезе от доло масло и да го завия така ли се прави мс предварително :)да спешмо ми трябва[quote][/quote] :crap: ето и спирачката http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
DH Ludak

Рейтинг: 1016

Re: Как да си напълня хидравличната спирачка с масло ?

Мнениеот DH Ludak » Чет Окт 06, 2011 2:10 pm

DH Ludak написа:Здр да попитам зех си хидравлична спирачка promax но 2-ра рака но незнам :dontknow: как да я напалня с масло защото няма в нея от каде от това казанче кадето е на самото лоще и от там после какво да пр да я помпя ли и от доло има едно дето се отваря накой ми беше казал да го развия :crazy: и да сипя маслко маслото в казанчето и да помяпя с лощето и докато излезе от доло масло и да го завия така ли се прави мс предварително :)да спешмо ми трябва
:crap: ето и спирачката http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

ето от 1 се пални според някои хора а от 2 се изпуска масло http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... permPage=1 мс предварително :peace:
DH Ludak

Мнениеот prokalnatiq » Чет Окт 06, 2011 3:07 pm

:finger: :laugh:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот fastera2 » Чет Окт 06, 2011 4:02 pm

prokalnatiq написа::finger: :laugh:

prokalnatiq - Айде като няма какво да кажеш не се оабждай...Ок ?!

Сега към автора на темата!-Аз имах Тектро Аурига (хидравлична спирачка) и пълненето ставаше точно по обратния начин.От номер 2 се вкарваше маслото .Ще се опитам да ти обесня аз как го правех без кит за пълнене и обезвъздушаване.
Първо махаш накладките,за да не ги омаслиш ! 2ро отвиваш пробката отдолу и капачето на казанчето отгоре.3то намираш едина голяма спринцовка и едно тънко маркуче (което да може да влиза плътно както на спринцовката,така и в пробката).Пълни спринцовката с флуид/масло/дот (НЕ КАЪВ ДА Е !прочети във форума скоро имаше тема,каква течност се използва).И започваш да вкарваш бавно течност по маркуча-като внимаваш да няма балончета със въздух (във течноста,във спринцовката или по маркучето!).Пълниш докато не излезе течността отгоре !Махаш маркуча и завиваш по най-бързия начин пробката без да изтече масло !После ако решиш долей малко масло в казанчето горе и за затвори...Ако има масло по спирачката го избърсваш и слагаш обратно накладките!ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРМЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ НАТИСКАЙ СПИРАЧКАТА-ТЯ СЕ НАТИСКА САМО КОГАТО НАКЛАДКИТЕ КОНТАКТУВАТ ВЕЧЕ С ДИСКА!Това правех аз и по такъв начин си пълнех моята спирачка.
Оббезвъздушаването:
1-Как да разбереш,че спирачката трябва да се обезвъздуши-Когато натискаш лотчето (бързо няколко пъти едно след друго :eek3: ) на спирачката и то започва да се втвърдява,а после като го оставиш за извесно време пак омеква.... :eek3:
2-Как може да се обезвъздуши спирачката (частично може би) ако нямап специален кит за тази дейност?-Натискаш интензивно лосчето на спирачката докато се втвърди.Като се втрърди завързваш лосчето за кормилото и го оставяш един ден без да я караш,като през това време през определен интервал от време почукваш маркучето на спирачката отдолу-нагоре.Целта на тази дейност е ако има балончета съв въздух да ги изкараш за да идат при казанчето горе!-ТОВА ДЕЙСТВА !

П.П Не съм сигурен,дали твоята спирачка е на същия принцип.Ако се окаже,че е-това е моя метод,който използвах (не претендирам,че е съвършен,но действаше).Успех !
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот DH Ludak » Чет Окт 06, 2011 4:13 pm

ок мс много но да те попитам аз сега като нямах масло изобщо мисля ,че няма неги разбирам натисках лощето и но няма накладки и се вижда ,че тия челусти изобщо несе местят това защото няма масло ли е а и да някой ако продава накладки DK-61 - Resin да пише на skype :magnify: barzaka31 а да и да попитам иначе спирачката като модел и изобщо бива ли я ?? :praying:
DH Ludak

Мнениеот fastera2 » Чет Окт 06, 2011 4:25 pm

Отдели малко повече време за правопис и пунктуация... :evil: :(!:
Дали спирачката,като модел я бива-и да ти кажем сега няма да има голяма ползва...Това е въпрос,който се задава преди да се закупи дадена стока...
И накрая естествено,че като няма масло,няма да се мърдат и "челюстите"-както ти ги нарече.
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот Ozzie » Чет Окт 06, 2011 8:26 pm

@DH Ludak
Правописа ти е под всякаква критика. Ако си обърнал внимание на правилата на форума
Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно...

Е, от теб в три поредни мнения не проличава никакъв стремеж за подобряване на последното.
И не, не се извинявай с клавиатурата, не тя е виновна. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик