Здравейте, наскоро се сдобих с нова вилка-Епикон с още черните стеншъни.Предишният собственик ми каза, че има нужда от смяна на маслото.Има голяма разлика при настройките на рибаунда.(което нямаше да е така, ако маслото беше супер старо, но все пак).Отляво вилката е на въздух, отдясно на масло.Ходът е 145мм според собственика, но според мен е 150мм.Целите стеншъни от ръба на семеринга до короната са 155мм, и остават около 5мм като стигне краят на хода.Отдясно в самата голяма гайка(тапа) има един болт за шестограм.(капачето на гайката липсва).Отдолу е рибаунда(врътката липсва, но се настройва с малък шестограм).Махнах й ботушите, за да я гресирам.Вътре нямаше ГРАМ грес.И видях, че накрая на масления патрон има нещо като гайка, на която си личи, че е била малтретирана с ключ(леко е издрана).Докато бе разглобена вилката развъртях горе отдясно онзи болт в гайката дето е и пробвах от другия край да издърпам масления резервоар-нулев ефект.Нямах ключ за голямата гайка.И иде въпросът:Как се сменя маслото на това животно?Сменял съм масло на Дуро по инфо от форума, но реших да не пробвам пак с Епикона, понеже четох преди време как 1 колега е прецакал патрона си, но неговият Епикон бе от новите.
Забравих да кажа, че не ми е проблем да дам вилката например във Вело 2009 при Пацо да ми смени маслото за 15лв, но искам и аз да се науча.