капла

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

капла

Мнениеот portokalovochoweche » Чет Май 10, 2012 10:01 pm

здравейте.как да разбера дали ми е крива каплата или не ми е правилно монтирана външната гума ? ако има значение каплата е задна и има някакво леко замятане.благодаря на всички които ми отговорят
portokalovochoweche

Рейтинг: 1035

Re: капла

Мнениеот po_taka » Чет Май 10, 2012 11:05 pm

2. Единият вариант (който е по-удобен и по-точен) е да следите биенето на каплата ви чрез фулмастери. Обяснявам как става това. Вземате 3 фулмастера (ама гледайте да не са някои пермаментни, че после няма да можете да си изчистите каплата) и малко тел. Чрез телта закрепяте 2-та фулмастера за задната вилка (по ваше желание - дали горе или долу), така че да са на съвсем малко растояние от спирачната повърхност, а третия - до тръбата на седалката, така че да е на съвсем малко растояние от едната страна на каплата ви, за да се проследи биенето нагоре.

3. След като сте поставили фулмастерите завъртете каплата и където тя е крива фулмастерите оставят цветна следа. И вече като знаем къде точно е крива каплата можем да започнем с изправянето.

http://vtu-stz.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Назад към Веломеханик