Не съм се старал да слагам всички препинателни знаци и може да съм изял някоя буква ок. Това значи ли че е написано нечетливо? Всъщност кое толкова не се разбира от написаното ? Пиша във БМВ форум от 10г имам там едни от най интересните теми с мои тунинг проекти. Имам проекти и във офроуд форумите понеже правя джиповете на таз годишният шампион по офроуд. Никога не съм обръщал чак такова внимание и не са ми правили забележки. Все пак не съм хлапе и съм зает през повечето време от деня. Влизам тук пиша набързо и излизам и не отдавам чак такова внимание на тия нещата защото нямам времето за това. Мисля че мога да бъда полезен тук много но явно виждам че имате някакви предубеждеиня. Трийте ми мнението тогава и няма какво да го обсъждамеAdmin написа:Моля те, старай се да пишеш малко по-грамотно, че иначе мненията ти може да бъдат изтривани.
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
Не е проблем да извадя 350кс и от 1.4 но си е доста работа и средства. Друг е въпроса дали си заслужава защото има далеч по добри платформи от които да се почне. Също като това дали има смисъл да тунинговам точно тая вилка. Но тук нещата отиват в друга насокаEccentricMOTION написа:Посочения от теб маслен патрон се използва за заключване на въпросната вилка. Трансплантации се правят, но имаш нужда от струг и известни познания по велосипедни окачвания.
Проблема на липсата на плавна работа не се определя само от пружините - страдаш от нискокачествени втулки, покрития на горните тръби, липса на добро смазване (catrage или open bath). С две думи - все едно да извадиш от 1.4 моноинжекция 350 коня за дрифт.
Хидравликите за истинските вилки струват колкото 2 от тези вилки като твоята (въздушен патрон за Marzocchi ATA 2008г струва 250лв). Патрон може да си намериш, но ще ти трябват капачките - горна и долна. Това означава струг, външни и вътрешни диаметри, резба (често различна от стандартната, при моята вилка беше цолова, 24ка), фреза тъй като често има елементи които нямат възможност да се обработват на струг...Заслужава си, когато вилката си струва парите, за вилки от този клас - отвори, почисти, сложи нова грес и карай.
slavianko написа:Имам въпросната вилка която си взех преди време с ясното намерение да се изратя върху нея. Сега през зимният сезон имам достатъчно свободно време и реших да се заема. Започнах с подмяна на всички пружини с по качественни с цел да омекотя фабричният ход. Не това обаче е проблема. Имам няколко идеи и едната от тях е да и присадя някакъв маслен патрон. За сега само търся информация какво ще се побере вътре в трабите и като намеря нещо подходящо ще действам.
В тоя ред на мисли имам въпросче отностно тоя патрон на линка.
http://screambikes.eu/bg/vilki-rezervni ... cr-lo.html
Интересува ме някой има ли идея какъв е диаметара на дебелата част на патрона и колко ход вади от пълно свито до пълно разтегнат стержин ? В сайта са отбелязали 100мм и ако е това то не е достатъчно и се търси друго решение но искам да знам дали е така със сигурност.
Това че е не работеща в оригиналният си вид не значи че това не може да се промени. А дали е безсмислено е въпрос на гледна точка. Пак ще кажа че съм наринал над 5000 лв. за окачването на моята кола и не ми е проблем да дам 1000лв за работеща вилка но не това ми е целта. Относно забележката ти. Имах в предвид за стержина на въпросния патрон от линка който съм посочил не за вилка. Въпроса ми беше колко ход има а не колко се разтяга. Конкретно тоя патрон си е буквално миниатюрен амортисьор с маслено смекчаване и заключване според каквато и да е терминология. И пак казвам ако толкова голям проблем са няколко изпуснати букви и препинателни знаци то ми затривай темата и да спирам да пиша изобщо. Доста често пиша и от телефона на латиница и поради тая причина понякога пренасям грешките и тук което не е редно да. Но мисля че не е нужно да се отдава чак такова значение. Ако се загледаме то почти всички постове тук са с грешки и по тая логика не знам как трябва да се процедира. Пак казвам обаче че не се сърдя и също съм за но не чак в такава степенPtD написа:slavianko написа:Имам въпросната вилка която си взех преди време с ясното намерение да се изратя върху нея. Сега през зимният сезон имам достатъчно свободно време и реших да се заема. Започнах с подмяна на всички пружини с по качественни с цел да омекотя фабричният ход. Не това обаче е проблема. Имам няколко идеи и едната от тях е да и присадя някакъв маслен патрон. За сега само търся информация какво ще се побере вътре в трабите и като намеря нещо подходящо ще действам.
В тоя ред на мисли имам въпросче отностно тоя патрон на линка.
http://screambikes.eu/bg/vilki-rezervni ... cr-lo.html
Интересува ме някой има ли идея какъв е диаметара на дебелата част на патрона и колко ход вади от пълно свито до пълно разтегнат стержин ? В сайта са отбелязали 100мм и ако е това то не е достатъчно и се търси друго решение но искам да знам дали е така със сигурност.
Отделно, че стерженът на вилката (според тукашната терминология) не може да се разтяга. Най-вероятно авторът е имал предвид подпорите (т.е. stanchions).
Конкретно по темата, това е една от най-неработещите вилки, всякакъв тунинг по нея е напълно безсмислен.
на 37 съмAdmin написа:@slavianko
Нито има как да знам на колко години си и какви са постиженията ти в една или друга област, нито пък е редно това да оказва влияние на критериите ми. Просто направих стандартно предупреждение за лош правопис, което не е само заради препинателни знаци, а най-вече заради грешки от типа на диаметАр и трАби.
За мен е лесно да не обръщам внимание на това, особено като видя, че мненията ти са полезни.
Благодаря ти за отговора. Много полезен линкEccentricMOTION написа:Основният проблем, е че твоята вилка е 'суха', не използва системата Open bath (отворена маслена баня, при която долните тръби са ти пълни с масло), за open bath се намират по-лесно хидравлики.
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=19018
Другата опция е catrage - затворен патрон, в който циркулира масло и смекчава работата на окачването, спомага за плавното разгъване(подобно на автомобилните амортисьори), като по този начин не те 'рита' в ръцете и вилката остава по-дълго време на земята => повече сцепление.
Търси във веломагазините резервен маслен патрон за Suntour Epicon или Durolux, те са с повечко ход и може да ти свършат работа (цена около 100лв)
Не е проблема в хода. Този проблем вече съм го решил като изкарах всичката карантия навън и замених някой неща и хода си е вече 150-160мм. Въпроса е че нищо в тази вилка не работи. Все едно да оставиш една кола само с пружини и без амортисьори. Точно това искам да променя а не ходаATX написа:Някой ми беше казал че като махнеш едната пружина от който и да е край ще стане 160мм ход.
Разпитай може да е вярно несъм сигорен
Вече си взех друга вилка. Зума обаче съм решил да си го оставя и да си действам по него.xargs написа:slavianko аз те знам от performance форума и вярно имаш много яки проекти.
Ако ще тунинговаш нещо, вземи все пак някаква вилка, от която да си струва да направиш нещо. По ebay има разни стари вилки, за които има и части, а и самите вилки са изработени от по-хубави материали и с по-добри технологии.
На тази и най-готиния патрон да сложиш, пак ще е с тежки ботуши, кофти покритие на стеншъните и т.н., това няма как да го оправиш :-/
Можеш и с j1v да поговориш по темата, и той е в тази партия
И поне предната гума.slavianko написа:
И не ме тровете за лапата,седалката и педалите. Скоро и тях ще сменя)
VeNk( )_vD написа:Рамката ми издържа до 130 мм ход, ще ми се изпотроши ли челото ако направя zoom-a с ход 160 мм. и ще се удължат ли потпорите?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта