Проблемът е следния
Като обърна колелото с галвата на долу

Ozzie написа:Марка и модел на велосипеда?
Марка и модел на венците?
Монтаж на венците - на резба или на шлиц?
Накратко - ако монтажа на венците е на резба, това мърдане си е съвсем в реда на нещата.
Шлек_народен написа:Не е същото, а и на главината, дето е на реаба и да е крива оста, не се клатят венците от това. Там се получава от самите венци - касетата, ако е малко крива, или резбата . При тия на шлици не се криви оста, а самата главина. Тялото и барабана на свободното движение са вързани с един кух болт.През него минава оста. И се изкривяват двете едно спрямо друго . Би трябвало и леко биене на шината да има, ако е това. Незнам дали може да се оправи- трябва да се развие този болт , да се почистят леглата( челата където се събират тия неща ) и да се събере наново. Ако стане нещо, хубаво, ако не ....Но на "Формула"-та е специален ключ за този болт . На Шимано е шестостен 10 мм, ама на тази не става. Поне на тези, дето съм виждал е някаква звезда с доста зъби- 10 или 12 май. Може и шестостен 12 мм да става, ама нямам и не съм пробвал.
Ако няма други проблеми - луфт или нещо подобно, карай така!
Или може да има някакъв луфт в самото свободно движение(лагерите му) и затова да се клатят венците.А възможно е и самите венци да не са легнали нещо както трябва, не мога да кажа така, без да съм го видял.
TENDER написа:Тези степени на какво отговарят в проценти или промили? Аз Нямам такъв тул и меря 100 звена от веригата с ролетка за да следя износването. Примерно нова верига е 127,225 см.
Сори, ама си в грешка. 100 (или по-скоро 50) звена са точно 127см, защото едно (половин) звено е точно 1'' или 2,54см. Без тулче мога да ти препоръчам по-добър метод - ползвай рулетка или още по-добре линийка, която има инчове, или си направи мерилка от някаква пластмаса. Мериш 12'', и ако разликата минава 2/16 от инча (не знам как се наричат деленията на инча), вече е много. Мериш веригата без да я сваляш, по този начин ще е изпъната и елиминираш грешката от това, че веригата ти се гъне докато измериш 1 метър.TENDER написа:Тези степени на какво отговарят в проценти или промили? Аз Нямам такъв тул и меря 100 звена от веригата с ролетка за да следя износването. Примерно нова верига е 127,225 см.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 19 госта