Карам един Scott G-zero FX3, на който постепенно му смених почти всичко, та сега стигнах и до голямата дилема дали да сменя и рамката. Сложих си Тора 302 отпред, взех си truvativ кормило и лапа, имам едни дискови спирачки El Camino, които не съм сложил, защото все пак се колебая дали да не сменя рамката, а поставянето им така или иначе е свързано със смяна на капли и прочие. А и предния LX v brake си важи доста.
Колелото го карам предимно извън града, по пътеки и планини, но с такова темпо, че не бих го определил като спускане определено

Не ми се ще да си купувам ново колело, понеже нито имам парите, нито ми се занимава да продавам по-сносните чаркове.
Бихте ли пуснали някое предложение за рамка, до към 300 кинта примерно, ясно ми е, че ще е твърда, но пък то и сегашната ми, след толкова каране не е от най-меките.
Другия вариант, който обмислях, е да си взема нов шок, което също би променило возията значително. За съжаление не разбирам достатъчно от геометрии и съвместимост между отделните компоненти в едно колело. Не зная за тази рамка дали може да се сложи от съвременните шокове, не зная дали тези спирачки, ще са ок с тората и прочие...
Ще съм благодарен за всеки съвет.
Мерси предварително!
Поздрави.