По стъпките на един ъпгрейд : )

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

По стъпките на един ъпгрейд : )

Мнениеот sfhc » Пон Апр 29, 2013 2:21 pm

Здравейте,
Карам един Scott G-zero FX3, на който постепенно му смених почти всичко, та сега стигнах и до голямата дилема дали да сменя и рамката. Сложих си Тора 302 отпред, взех си truvativ кормило и лапа, имам едни дискови спирачки El Camino, които не съм сложил, защото все пак се колебая дали да не сменя рамката, а поставянето им така или иначе е свързано със смяна на капли и прочие. А и предния LX v brake си важи доста.
Колелото го карам предимно извън града, по пътеки и планини, но с такова темпо, че не бих го определил като спускане определено :D :D :D . След байк за Чепън се убедих, че има нужда от промяна, и така и така ще сменявам движението, защото скърца и пука (това си го зная и съм убеден, че е за смяна :D ), дали да не сменя нещо генерално.
Не ми се ще да си купувам ново колело, понеже нито имам парите, нито ми се занимава да продавам по-сносните чаркове.
Бихте ли пуснали някое предложение за рамка, до към 300 кинта примерно, ясно ми е, че ще е твърда, но пък то и сегашната ми, след толкова каране не е от най-меките.

Другия вариант, който обмислях, е да си взема нов шок, което също би променило возията значително. За съжаление не разбирам достатъчно от геометрии и съвместимост между отделните компоненти в едно колело. Не зная за тази рамка дали може да се сложи от съвременните шокове, не зная дали тези спирачки, ще са ок с тората и прочие...
Ще съм благодарен за всеки съвет.

Мерси предварително!
Поздрави. :beer:
Аватар
sfhc

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик