STOMANCHO написа:Отиди във веломания ,но мисля че ще се наложи да смениш дерайльора
ilinkolov написа:1. Какво е 21 скорост?
2. Отпред най-малкия и отзад най-малкия е доста нежелателна комбинация. Не я използвай, защото ще си съсипеш веригата.
caspar написа:Научи се как да използваш скоростите.
V8 написа:caspar написа:Научи се как да използваш скоростите.
+1
Winger, не е правилно да караш така - по прнцип малкия венец отпред се ползва с трите най-големи от задната касета, най-големия венец отпред ползва трите най-малки отзад, а средния отпред може да ползва всиките задни. Демек като превключваш предавките гледай веригата да се мести успоредно на плочите, не я кръстосвай диагонално .
Teodor40 написа:[quote="winger
ахъмМерси ама то нали казваш с най-големия отпред и 3-те най малки отзад. То аз казах че карам на 18 и 21 само демек най големия отпред и 2та най-малки отзад, така че защо да не карам правилно ? А как мога да стигна до байк центъра в младост 1 че там не съм ходил и не го знам къде е
winger написа:Ама я кажи как та износвам коленете ? А тия шосейните колоездачи не си ли ги износват и те? Питам мн щото не разбирам па ако съм казал неква глупост по горе пак ше е че не разбирам и кажете я че да не я права :Д мерси пак
winger написа:Чувал съм за износване на ставен хрущял.
Teodor40 написа:с по-малко се натоварват излишно ставите.
winger написа:е те в шосейното карат на 53 или 56 зъба ако не съм в грешка де
did написа:winger написа:е те в шосейното карат на 53 или 56 зъба ако не съм в грешка де
winger, ти за шосейно колело ли говориш или за Драг Онтарио? Правиш ли разлика между шосейно и планинско колоездене? Ти лично на шосе можеш ли да поддържаш такива скорости, каквито поддържат онези, които карат с 50 и кусур зъба? Ти можеш ли да поддържаш каданс 60-80 с тия 48 отпред и най-малкия венец отзад???
winger написа:Ами аз каданс 60-80 нз кво значиКажи какво значи и ше ти кажа дали мога да го подържам
did написа:winger написа:Ами аз каданс 60-80 нз кво значиКажи какво значи и ше ти кажа дали мога да го подържам
Обороти в минута при педалиране.
winger написа:И добре колко оборота трябва да права за да не ми става нищо на ставите на 18/21 скорост ? 60-80 ли ?
winger написа:аха
ми аз нз колко обороти правя не съм ги броил. Мога да ти кажа че на 21 скорост съм подържал 40-43 км/ч за около час , и после си стигнах в нас хахаобороти нз колко съм правил. Тряя да хвана да преброя тия дни като карам.
И добре колко оборота трябва да права за да не ми става нищо на ставите на 18/21 скорост ? 60-80 ли ?
winger написа:И добре колко оборота трябва да права за да не ми става нищо на ставите на 18/21 скорост ? 60-80 ли ?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта