Voiso написа:Процедурата е следната : вземаш ножовка и правиш процеп през центъра на болта и след това с отверка отвиваш... :
LIL написа:Voiso написа:Процедурата е следната : вземаш ножовка и правиш процеп през центъра на болта и след това с отверка отвиваш... :
Това по принцип наистина е един от най лесно приложимите варинати, но този винт явно е яко запекъл (щом с обикновени клещи не успява да отвие) и с разрез за плоска отвертка може да се скъса пак при разреза и тогава става по сложно.
MauiWowie написа:LIL написа:Voiso написа:Процедурата е следната : вземаш ножовка и правиш процеп през центъра на болта и след това с отверка отвиваш... :
Това по принцип наистина е един от най лесно приложимите варинати, но този винт явно е яко запекъл (щом с обикновени клещи не успява да отвие) и с разрез за плоска отвертка може да се скъса пак при разреза и тогава става по сложно.
Което вече и стана
Voiso написа:Щом си го купувал си съсипал всичко стъпката на резбата не е същата сигурен съм бил е просто болт 6 мм навил си го с усилие и сега с още по голямо ще излезе . НАправо разпробивай и резбовай .Отиваш на стругар това е ...
Voiso написа:Щом си го купувал си съсипал всичко стъпката на резбата не е същата сигурен съм бил е просто болт 6 мм навил си го с усилие и сега с още по голямо ще излезе . НАправо разпробивай и резбовай .Отиваш на стругар това е ...
bikerider написа:Забрави всичките съвети за пренарязване на резбата в ботушите, шлосери, стругари и прочие. Около резбата няма достатъчно материал за каквито и да е преправяния. Забрави и за заварявания на стомана в близост до алуминиево-магнезиева сплав.
Единственото чисто решение (за което се сещам на този етап) е следното: По магазините за инструменти се продават "видии" с обратна резба за развиване на заяли винтове. Разпробиваш малка дупка (2-3мм) в болта, колкото да може видията да го захапе и чрез нея го развиваш.:
bikerider написа:@LIL: Съгласен съм, прав(a) си
veskoz написа:хм...все си мисля, че е хубаво това (както и повечето болтове на такива места) да се затяга с динамометричен ключ
veskoz написа::offtopic: Имам в предвид, че ако е заминала резбата на вилката неръждавейката ще се скъса като сей' та глей' при повторен опит.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 22 госта