Проблем със шок Fox van r.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със шок Fox van r.

Мнениеот lowriders » Вто Окт 13, 2009 9:22 pm

Имам следния проблем:при разгъване на шока се чува един странен звук,който наподобява дране на уплътненията.Шокът е с дължина 240мм,модел 2008.Въпроса ми е,дали може да се реши този проблем с някаква смазка за шокове?Предварително благодаря на отзовалите се. :beer:
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Re: Проблем със шок Fox van r.

Мнениеот MAN6 » Сря Окт 14, 2009 2:44 am

проблемът идва по-скоро от това, че този амортисьор е лишен от вентил за помпане на въздушната камера в преливника му, а за целта се използва една игла, която в бг все още няма... и с течение на времето амортисьорът губи налягане, което ти няма как да възвърнеш, и се появяват тези звуци, както и леко доловима неадекватност в работата на амортисьора :)
решението- възвръщане на налягането в камерата на преливника :) което става или с изпращане на амортисьора извън бг, или чрез монтаж на вентил в някой от българските велосервизи :) (аз лично съм я правил тази операция на няколко такива амортисьора и след това всичко е точно)
:)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот dzvongi » Сря Окт 14, 2009 6:30 am

Имах абсолютно същият проблем с fox vanila-r 220.Занесох го при MAN6 сложи му вентил и нямаше никакъв проблем.Благодарности за добре свършената работа. :agree:
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот lowriders » Сря Окт 14, 2009 3:57 pm

Аз мисля в най-скоро време да го сменя със dhx 5.0,тъй като има доста повече настройки а и откъм работа мисля,че е по-добре.Благодаря за бързите отговори. :beer:
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот FREERIDE RIDER » Сря Окт 14, 2009 5:31 pm

MAN6 написа:решението- възвръщане на налягането в камерата на преливника :) което става или с изпращане на амортисьора извън бг, или чрез монтаж на вентил в някой от българските велосервизи :) (аз лично съм я правил тази операция на няколко такива амортисьора и след това всичко е точно)

Моя shock има добавен винтил за помпане ,но от там изпускаше ( с лепилото с което бяха оплътнили ) изпусакаше въздух , и след 30 мин. след като беше напонпан shock-а ми губеше въздуха си ,затова и да се сложи винтил може да ти донесе още главоболия . (айде няма да казвам кой го е правил) :lol:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот CRAZY RIDER. » Сря Окт 14, 2009 9:00 pm

MAN6 написа:проблемът идва по-скоро от това, че този амортисьор е лишен от вентил за помпане на въздушната камера в преливника му, а за целта се използва една игла, която в бг все още няма... и с течение на времето амортисьорът губи налягане, което ти няма как да възвърнеш, и се появяват тези звуци, както и леко доловима неадекватност в работата на амортисьора :)
решението- възвръщане на налягането в камерата на преливника :) което става или с изпращане на амортисьора извън бг, или чрез монтаж на вентил в някой от българските велосервизи :) (аз лично съм я правил тази операция на няколко такива амортисьора и след това всичко е точно)

:agree:
Моя 4way когато "игличката" на винтила му се беше развила по някакви необясними прични и беше излезнъл въздуха,имаше същите "симптоми"
ИзображениеЖивей бързо,няма утре...има днес !
Аватар
CRAZY RIDER.

Рейтинг: 1173

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 15, 2009 3:47 am

FREERIDE RIDER написа:
MAN6 написа:решението- възвръщане на налягането в камерата на преливника :) което става или с изпращане на амортисьора извън бг, или чрез монтаж на вентил в някой от българските велосервизи :) (аз лично съм я правил тази операция на няколко такива амортисьора и след това всичко е точно)

Моя shock има добавен винтил за помпане ,но от там изпускаше ( с лепилото с което бяха оплътнили ) изпусакаше въздух , и след 30 мин. след като беше напонпан shock-а ми губеше въздуха си ,затова и да се сложи винтил може да ти донесе още главоболия . (айде няма да казвам кой го е правил) :lol:

на всеки може да се случи неуспешен опит, имайки предвид употребата на двукомпонентни лепила с понякога неясна дата на произвеодство и т.н. :) нищо страшно няма :) купуваш читаво "лепило" и действаш :) аз обикновенно ги проверявям в някакъв съд с вода, преди да ги връча на клиента :) :beer:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот THEZOGGO » Вто Дек 01, 2009 12:32 pm

Извинявам се че използвам темата, искам само да задам един въпрос.
С какво масло работи Фокс Ван Р? В моя случай карам с такъв шок и бих искал да му сменя маслото, но не намерих с какво масло са тези шокове по принцип и как става разглобяването. Прегледах менюала на Фоск за вилките и шоковете но не намерих информацията която ме интересува.
Някой може ли да помогне?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот outfaced » Сря Дек 09, 2009 4:00 pm

може ли някой да даде малко повече разяснения за мод-а с винтила + някоя друга снимка
мисля няма да са излишни :)

колко време карахте, преди въпросния мод да стане наложителен ... т.е. преди да се скапе
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот jayblack » Сря Дек 09, 2009 5:05 pm

outfaced написа:може ли някой да даде малко повече разяснения за мод-а с винтила + някоя друга снимка
мисля няма да са излишни :)

колко време карахте, преди въпросния мод да стане наложителен ... т.е. преди да се скапе

Ако не ти е проблем,може да погледнеш на Цанко van r-а,и той е с добавен вентил. :offtopic:
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот outfaced » Сря Дек 09, 2009 7:50 pm

абе знам ... ама доде стигна до него :D
пък и ще е полезно и за други във форума да се види :magnify:
Аватар
outfaced

Назад към Веломеханик