Трябва ми заготовка на някаква лека, но здрава сплав за изработка на този детайл:

Това е проходната ос на кобилицата на РАМ АМ. Така изглеждаше преди да я разпробием с колегата MAN6

А я разпробихме, понеже сплавта, от която е направена оста-болт е много мека и вътрешните шестограми, който служеха за развиването и се бяха овализирали - т.е. не можеше да се развива заради това.
Сега на нейно място съм сложил временно обикновен стоманен болт 10-ка с гайка, но той стяга лагерите на кобилицата и ще ги разбие, ако детайлът не се изработи като оригинала - т.е. когато е стегнат да не стяга лагерите зад главите на мъжкия и женския болтове.
Някой има ли идея къде в София има заготовки на леки сплави, с подходящи якостни качества? Стругарят ми има само чист алуминий и стомана като заготовки и ми препоръча тази фирма за други сплави: http://www.astoilov96.com/, но тя ми е леко далечко в Дружба, идва ми леко на другия край на града и нямам много време да я посещавам. Някаква идея за по-близки до центъра или в южните квартали фирми, предлагащи заготовки? Трябва ми цилиндър с размери 100мм и диаметър 20мм макс. И преди някой да е казал да търся в Тру райдърс такъв болт - те такива консумативи не продават, а Теко доколкото го познавам ще го изработи от стомана на струг. А понеже стоманеният заместител, който в момента е на кобилицата ми е около 3 пъти по-тежко паве от кашкаваления, разпробит оригинал, не ми се иска да го изработвам от стомана. Смятам също, че пък чистият алуминий би бил твърде мек или греша?
Не на последно място, някъде другаде освен в заводски условия може ли да се изработят глави с вътрешен шестограм?
Благодарско ако някой си е правил такива детайли преди и сподели къде има подобни заготовки!

Или ако някой има тотално разбита рамка АМ, която не ползва, ще се развам да купя неговата оригинална ос от кашкавал!