Въпрос относно вилка SR Suntour

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос относно вилка SR Suntour

Мнениеот luther5 » Съб Сеп 07, 2013 3:37 pm

Здравейте ! Преди две седмици си купих тази вилка SR Suntour XCM V3 http://www.srsuntour-cycling.com/index. ... 3438&sid=1 и я сложих на колелото ми Drag Hacker. Въпросите ми са няколко :D първо - като цяло вилката е мека, но имам приятел с Drag Ontario който кара с SR Suntour XCM V2, работата е там че неговата вилка и сякаш пого в сравнение с моята, ако се сещате за какво ви говоря, просто е много удобна, лесно влиза, и навреме се връща. Не знам дали се дължи на това, че все пак има колелото с тази вилка от около 4 години, но работата е там, че когато си копувах моята ми предлагаха нея и RST Gila T8, каквато има и на колелото на баща му. Идеята е че тези две вилки (V2 и T8) имат Preload настройка и в двата ботуша, докато V3 има и механично заключване в десния ботуш. Т8 също се чувство изключително мека и комфортна, но естествено баща му не е запален байкър, а движи само градско-тоест вилката не е натискана. Цялата работа е дали с времето и моята пружина омекне така, защото сега е толкова твърдна и бързо се връща че като натисна амортисьора и вдигна предната гума, при връщането се чува един чактащ звук отвътре. От магазина ми казаха че като няма Rebound, няма какво да се направи и трябва да се чака с времето-дали ще е така или има алтернативни решения, и другото - дали Т8 е по-добра и дали съм направил лош избор ? Мерси предварително :)
luther5

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос относно вилка SR Suntour

Мнениеот sonscp » Съб Сеп 07, 2013 10:06 pm

Аз от три години карам с т8. За тия три години вилката няма луфт, нищо не е сменяно и съм много доволен. Имам приятели, които карат с ХСМ и за година и нещо вилката има луфт и тези заключвания не работят както трябва. Не съм от най-запознатите с ХСМ вилките, но с времето това съм забелязал в тях. Аз съм за Т8, но ти вече си купил ХСМ, така че не е от значение мнението ми.
При моята т8-ца пружините омекнаха чак на третата година..
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот forgetit » Нед Сеп 08, 2013 10:33 am

Едно момче от моя клас има XCM V3 и в самото началото вилката беше изключително твърда. Кара я вече 5-ти месец и няма нищо общо с работата в началото. Сега е много по-мека, но не очаквай кой знае какво от тази вилка. Все пак това е вилка от най-нисък клас. От значение е също и теглото ти. Ако си някой лекичък (50 кг), няма как да очакваш да работи като боксер. :P А ако искаш нещо наистина меко, купи си вилка с въздушна камера. Там си наместваш посредством налягането на въздуха колко да е твърда вилката. Изчакай малко време да се разработи вилката и ще стане по-мека. Успех!
forgetit

Мнениеот luther5 » Нед Сеп 08, 2013 3:44 pm

Мхм, да, ами 64 кила съм, дано да я омекотя, мерси за надеждата :D Някои други мнения ?
luther5

Мнениеот penmark » Нед Сеп 08, 2013 5:02 pm

Тая вилка е за разходки в града. Ей сега като стане студено ще се одърви чак до пролетта. Не можеш да очакваш да работи. Хората са си го написали.
RTR: Recreational trail
Work out with your buddies: No rough terrain,no steep climps or downhills! Just floating along the city river or through the forest behind your house.
Бърши си я честичко (преди, повреме и след каране), особено прахоуловителите. Може да си земеш някво тефлоново спрейче да пръскаш тръбите преди каране, ама не очаквай чудеса.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот luther5 » Нед Сеп 08, 2013 5:33 pm

Здравей ! Мерси за съвета, къде са прахоуловителите :D Начинаещ съм в тази насока и затова питам. Също така добра ли е рамката Drag LTD ? Защото е намалена в един магазин и се чудя дали да не си направя един коледен подарък ? :beer:
luther5

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 11, 2013 12:12 am

penmark написа:Тая вилка е за разходки в града. Ей сега като стане студено ще се одърви чак до пролетта. Не можеш да очакваш да работи. Хората са си го написали.
RTR: Recreational trail
Work out with your buddies: No rough terrain,no steep climps or downhills! Just floating along the city river or through the forest behind your house.
Бърши си я честичко (преди, повреме и след каране), особено прахоуловителите. Може да си земеш някво тефлоново спрейче да пръскаш тръбите преди каране, ама не очаквай чудеса.

Добре бе, немога да ги разбера тия защо изобщо ги правят тези вилки след като трябва да я караш само по равно... И какви са тия цени, за да караш по асфалта.Що просто не правят дървени, без амортисъор , без регулиране на пружини, без заключване.. къв е смисала да караш с крос вилка по асфалт немога да разбера..Моето колело е 12-13 годишно ето ми вилката.
http://postimg.org/image/6fkxy7n53/
http://postimg.org/image/4mjyqewz5/
Няма нито регулиране, нито заключване, нито е 100 лв+.12-13 годишна е, няма да казвам какво каране е видяла карал съм я така както имам чувството , че тези от 100 лв. няма да издържат като гледам коментари относно тях.Проблема и за 12 години е, че дясната фтулка се счупи.Дори не съм я свалял за този период.Сега я свалих заради фтулката да я сменям.Като я свалих останах без думи, чисто нова всеедно не е карана с фабричната смазка вътре, лагерите чисто нови перфектна.Нито луфт нищо, пружините перфектни , нито твърди , нито меки.Ама реших да си взема нова (модерна) от 100 лв. да съм гъзар и аз да мяза на нещо да се регулира/заключва.Като гледам тук какви проблеми дава всяка 3-та и то още нови как да си взема.Вярно не правя спускания както повечето, но пак си карам по черни пътища с дупки и препускам, но мисля че ме разбирате.Като гледам старата колко е искарала и има още толкова само ако сменя фтулката , то сигурно ще ме издържи тази новата 20 години, че и повече с моето каране.Просто незнам :dontknow: :dontknow: :dontknow: . Искам някой да коментира след мен
nefarian

Рейтинг: 986

Назад към Веломеханик