Чистил съм и продължавам да чистя веригата и с газ за осветление и с разредител АМБ, вършат чудесна работа. Важното е да имаш свързващо звено, сваляш веригата, вкарваш я в пвц бутилка от половин литър вода или друго( хубаво е да е с по-голям отвор), наливаш малко от съответния чистител - газ или разредител, и клатиш, друсаш ... каквото ти дойде на акъла

това е ! След като обаче съм изчистил веригата с газ за осветление, задължително я напръсквам и с обезмаслител meglio -> измивам с вода, подсушавам и непременно смазвам (най вече с машинно масло) че бързо хваща ръжда, особенно ако е малко влажна. Пръскането с обезмаслител го правя защо ми се струва,че ако има останала течност от газта по веригата смазката няма да хване, вижда ми се някак странна и мазна тая газ, но пък чисти жестоко

За разредителя мисля, че няма нужда от пръскане с обезмаслител, изсушаваш и смазваш. Това е от мен
И аз да питам нещо, мислех си ако пусна парче магнит/магнити в бутилката дали няма да обира праховидните метални частици !??? Някой ако е запознат и е пробвал нещо подобно да се изкаже