mbg написа:На много места из форума или ФБ често срещам някой да плюе AVID спирачките, какво толкова им е куцо и не им е наред? Навън си ги ползват доволно и не ги плюят чак толкова.
п.п. става дума за хидравличните им спирачки.
moridinbg написа:"Въздухоскопичността" им е далеч, далеч по-голям. Гълтат въздух много и често, постоянно трябват обезвъздушавания. Работят много яко, но неконсистентно. Обезвъздушаваш, супер е, след 3-4 седмици пак няма никой...
MacLeod написа:Така и така тук е подхваната темата за спирачките, а аз имам някакви мисли за ъпгрейд на моите. Та малко нахално да си питам въпроса...![]()
В момента съм със спирачки шимано деоре, апаратчета m447. Ползвам ги за ендуро на колело с двойно окачване ( 160 ход отпред, 165 ход отзад, 66 челен ъгъл ).
Та понеже не съм карал други хидравлични спирачки и нямам база за сравнение да попитам има ли смисъл да ги ъпгрейдвам и с какво ?
Явно няма да е авид, но може би шимано хт или нещо на хоуп ?
Alexi написа:само първото ти изречение е куриоз
stoyancha написа:Аз пък бих пуснал тема ,,Защо в България се харесва много Shimano''. Пробвах, SLX, XT и Zee, скоро ще имам ,,честа'' и така хвалените Saint, и не усетих ''спирачната сила'', за която много хора говорят.
compira написа:Alexi написа:само първото ти изречение е куриоз
Защо? Става дума за Avid Juicy 4 най-вероятно, а те са нещо като комбинация от 3 и 5. Така че 3.5 е подходящо название
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта