Вело-монтьор в Пловдив

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Вело-монтьор в Пловдив

Мнениеот chefo111 » Пет Фев 08, 2008 6:37 pm

Някой знае ли къде в Пловдив в момента има работещ вело сервиз?
chefo111

Рейтинг: 1120

Мнениеот outfaced » Пет Фев 08, 2008 6:57 pm

всичките си работят ... но ако питаш за в 7 вечерта в петък, няма такъв ;)

иначе през седмицата до 6 следобед http://tandemcycles.com/
и до 5 следобед http://www.topbikes-bg.com/
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот chefo111 » Пет Фев 08, 2008 7:02 pm

Честно да ти кажа сега съм в болнични и съм свободен да обикалям по майстори само да има такива не съм тръгнал да ги търся в 19 часа :nono: :) Аз знам само този до гребната понеже живея наблизо няколко дена ходих през деня ама все е затворено
chefo111

Мнениеот yahutu » Съб Фев 09, 2008 11:00 am

тоя до гребната бива ам иди при чичо ти чачо на руски най добре ;)
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот BikeArea » Пон Фев 11, 2008 3:45 pm

1. Чачо

2. За Топбайкс дето е писал колегата не съм много сигурен какво е положението напоследък. Чух, че Богдан вече не е там. Досега не съм ползвал услугите им като сервиз затова нямам изградено мнение, но споделям информацията, може да послужи нанякого.

Сервизи за "по-начален клас велосипеди":

3. Този пич до гребната - също не съм му ползвал услугите с изключение на развиването на един педал, но като цяло не останах с добро впечатление.

4. Иван Бобеков-Бобек - бивш състезател и треньор по колоездене - голям пич! Нашия съфорумец vladimir.dzhuvinov също може да гарантира за качеството на работата му като майстор. Разбира се има и недоволни - Kitolino например, но още преди да се е обадил искам да му напомня, че не е много прав, той знае защо.
Съветвам те да идеш точно при него, ако велосипеда ти не е "от скъпите".
ул. "Богомил" 68 Не съм 100% сигурен за номера, но там някъде е. Между СОУ "Паисий Хилендарски" и бул. "Източен" в основата на многоетажен блок.

5. ул. "Преслав" номера май 18 беше. Точно срещу пожарната е. 2-3 пъти съм ходил. Сервиз има, майстор няма. Дано ти имаш повече късмет и да го намериш тоя човек.

6. бул. "Данаил Николаев" номера не го знам. Като тръгнеш от бул. "Руски" надолу точно преди училището вляво. То си е предимно (да не кажа и само) магазин, но веднъж си купих задна ос, та човека ми услужи с инструменти и акъл да си я монтирам.

Май има и още 1-2, но тези стигат. ;)

Ако ти трябва истински сервиз и искаш да си доволен от колелото и работата на майстора - Чачо е човека! бул. "Руски" 45
Имай предвид обаче, че когато е много зает не му се занимава с евтини колелета. Веднъж ме върна като бях със старото търкало, но тогава беше активен велосипеден сезон и...
Предполагам, че по-това време на годината ще те посрещне с радост. :)

Успех! :beer:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот People = Shit » Пон Фев 11, 2008 4:37 pm

BikeArea написа:Ако ти трябва истински сервиз - Чачо е човека! ...

... когато е много зает не му се занимава с евтини колелета.

Дивата простотия! Един истински майстор не прави разграничения между колело за 2000 лв и колело за 300 лева !!!

А това че не се занимавал с евтини колело говори за алчност (тва си е лично мое мнение)
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Фев 11, 2008 9:13 pm

Kолега, не мисля че това е алчност.Какво лошо има човек да си подбира клиентите.Ти ако се занимаваше с велосипеди, щеше да видиш какви досадници има.Докарат някое балканче в полуразпад, а едни претенций.Вярно е че не би трябвало да има разделение, но всеки сам си решава, на кого да обърне внимание.Извинявам се за намесата ми,но насила не става.На него като не му изнася не ти обръща внимание, на теб като не ти изнася просто не ходиш при него.Просто е, има и други.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот People = Shit » Пон Фев 11, 2008 9:36 pm

Аз казах че това си е моето мнение де ;) + тва няма какво да се извиняваш за намесата, всеки се включва ... иначе да той си решава, но много хора взеха да се оплакват от магазина им, а продължават да ходят там, което е странно :rofl:

Silvestroff Gabrovo написа: на теб като не ти изнася просто не ходиш при него

да ти кажа честно..не съм влизал вътре :D :rofl:
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот BikeArea » Пон Фев 11, 2008 10:24 pm

People = Shit написа:...А това че не се занимавал с евтини колело говори за алчност (тва си е лично мое мнение)

да ти кажа честно..не съм влизал вътре

Личното ти мнение явно е много добре обосновано!
А! Чакай да те питам. Истинския майстор държи ли на редовните си клиенти или за*бава всичко и започва да оправя "балканчета в полуразпад"?

Като човек, който е влизал вътре "алчен" е последната дума, с която мога да категоризирам Чачо.
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот chefo111 » Пон Фев 11, 2008 11:33 pm

Благодаря за информацията на всички :bowdown:
А до този на гребната съм ходил за смяна на скъсани спици и пак за тва ми трябва човек.
:beer:
chefo111

Мнениеот People = Shit » Вто Фев 12, 2008 1:24 am

BikeArea чул съм достатъчно хора, за да сме да твърдя едикакво си, няма значение дали съм ходил там или не...според мен малцинството е по-строго
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот Nymphetamine » Вто Фев 12, 2008 2:37 am

Като човек, посещавал доста време в този сервиз, мога да кажа, че някои от услугите, за които съм ходил се вършеха немърливо, заплащането, за които беше прекалено високо.
Общото ми мнение (сега не знам как е, преди беше така) е, че работата в магазина я вършеше Богдан, преди да се премести. От тогава насам... мързелива история, все се гледа как да се изкрънка. Вече спря да работи и в събота магазина.
Друго нещо, което съм забелязал, е и насмешката и ироничното отношение към обикновени клиенти, търсещи нормални градски велосипеди и аксесоари за тях и недотам запознати с материята (устройство на велосипеда, предлагани продукти и т.н.)
Лично аз предпочитам да си оправям всичко сам, а това, което не мога (профилактика на вилката ми, например... единствено с това мисля, че не мога да се справя) или за което нямам ключ (зъбчатка, външни лагери на средно движение) отивам при него, защото ми е най-близко, и прежалвам 3лв. за няколко оборота на ключа.

А за наплитане, подмяна на спици и центровка в Тандем изобщо недей ходи. Или при човека в двора срещу пожарната или намери Богдан.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот People = Shit » Вто Фев 12, 2008 1:03 pm

Нимфа :agree: :agree: :agree:

Иначе доста препоръки се изписаха, мисля че е редно и аз да се разпиша...

бул. "Никола Вапцаров" 125
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот did » Вто Фев 12, 2008 1:33 pm

People = Shit написа: бул. "Никола Вапцаров" 125

Това на Богдан новия сервиз ли е?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот People = Shit » Вто Фев 12, 2008 1:34 pm

дид мне...аз даже незнам къде е, това е при Гавазов :agree:
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот did » Вто Фев 12, 2008 1:37 pm

People = Shit написа:дид мне...аз даже незнам къде е, това е при Гавазов :agree:

аа, ясно.

знаем го :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ALCHAIMER » Вто Фев 12, 2008 7:29 pm

здравеите на всички за сервиз аз мога да си кажа мнението само за двама човека единия е на никола вапцаров до гумаджииницата при Гаваза а др при Богдан в новия му магазин на бул Македония номера не си го спомням но е от районото кам стадиона отдясно във една от новите колперации там го тарсете вече а аз сам супер доволен от двамата тва са мастерите в Пловдив за мен и двамата бачкат след 5 часа само с уговорка сякви ремонти и прочие и няама значение кви колела поправят важното е че си познават занаята достатачно добре и си има хора които си ги тачат аре толкова от мен :beer:
Аватар
ALCHAIMER

Рейтинг: 1200

Мнениеот chefo111 » Вто Фев 12, 2008 9:25 pm

Гаваза-Йордан Гавазов ли се има в предвид?
chefo111

Мнениеот ALCHAIMER » Вто Фев 12, 2008 9:40 pm

да за същия образ :popcorn:
Аватар
ALCHAIMER

Рейтинг: 1200

Мнениеот yahutu » Вто Фев 12, 2008 9:45 pm

къв йордан гавазов ве тва е улица в смирненски срещу хеи-то и аз живея на нея и няма никой дето прави колела там :rofl:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот People = Shit » Вто Фев 12, 2008 10:11 pm

yahutu ако не забелязваш, говорим за булевард Никола Вапцаров, който е в кичука ;) :beer:
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот daizel1 » Вто Фев 12, 2008 10:13 pm

Сервиз- Богдан Сервиз- Гавазов
Последна промяна daizel1 на Вто Фев 12, 2008 10:21 pm, променена общо 2 пъти
daizel1

Рейтинг: 1284

Мнениеот chefo111 » Вто Фев 12, 2008 10:18 pm

С Йордан Гавазов съм работили в една и съща фирма,но не го познавам лично,но мога да кажа че е много "голям" в тази област.Не знаех че си има сервиз :dunno: ако имам някакви сериозни проблеми бих търсил само него
chefo111

Мнениеот People = Shit » Вто Фев 12, 2008 10:21 pm

chefo111 написа:С Йордан Гавазов съм работили в една и съща фирма,но не го познавам лично,но мога да кажа че е много "голям" в тази област.Не знаех че си има сервиз :dunno: ако имам някакви сериозни проблеми бих търсил само него

Браво :agree: :bowdown:
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот bi » Сря Фев 13, 2008 12:44 am

Nymphetamine написа:Друго нещо, което съм забелязал, е и насмешката и ироничното отношение към обикновени клиенти, търсещи нормални градски велосипеди и аксесоари за тях и не дотам запознати с материята (устройство на велосипеда, предлагани продукти и т.н.)
.

Всеки път като отида ме питат на кой купувате части, леле като съм нормално облечена и не си паркирам колелото от вън това не значи, че не може да са за мен. Преди доста време бях влезнала за BGbike и ме питаха "за кой го копувате?" :(!: Мразя да пазарувам от там.
BikeArea написа:4. Иван Бобеков-Бобек - бивш състезател и треньор по колоездене - голям пич! Нашия съфорумец vladimir.dzhuvinov също може да гарантира за качеството на работата му като майстор. Разбира се има и недоволни - Kitolino например, но още преди да се е обадил искам да му напомня, че не е много прав, той знае защо.
ул. "Богомил" 68 Не съм 100% сигурен за номера, но там някъде е. Между СОУ "Паисий Хилендарски" и бул. "Източен" в основата на многоетажен блок.

И на мен не ми допада, била съм веднъж за нещо дребно, не помня, скъсано жило, изкривена спица...Трябваше да си взема колелото на другия ден чак, а каква е гаранцията, че на другия ден ще е там?? :dunno:

Човекът на гребната колко гуми е залепил, много е мил и учтив.

Иначе до сега най-доволна съм от SPRINT вярно поне 4 дни им отнема да дойде ред и за мен, но съм нямала никакви проблеми и хората са се държат добре независимо от сложността на проблема :)
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 13, 2008 1:07 am

За това, човек се научава да се справя сам с нещата, които е способен да оправи. Останалото или праща по дистрибутори, където има оторизиран сервиз или си блъска главата при разни квартални пишлемета. Или пък го хвърля.
В Спринт... не съм ходил, не ми се е налагало. :) Надявам се да разуча след време. :D
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Kitolino » Сря Фев 13, 2008 2:18 pm

BikeArea написа:4. Иван Бобеков-Бобек - бивш състезател и треньор по колоездене - голям пич! Нашия съфорумец vladimir.dzhuvinov също може да гарантира за качеството на работата му като майстор. Разбира се има и недоволни - Kitolino например, но още преди да се е обадил искам да му напомня, че не е много прав, той знае защо.

Няма да се обаждам, но продължавам да си държа на своето.
От "Тандем" съм най-доволен, не смятам че точно Чачо е алчен човек.
Но е напълно вероятно сега да се чака повечко, най-малкото времето е прекрасно и се кара по-интензивно.

Дид,
на Богдан сервиза ще е близо до Гаваза ;)
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот chefo111 » Чет Фев 14, 2008 9:23 pm

Днес ходих до човека срещу пожарната.Добре си свърши работата,останах доволен.
chefo111

Мнениеот outfaced » Чет Фев 14, 2008 9:37 pm

Nymphetamine написа:А за наплитане, подмяна на спици и центровка в Тандем изобщо недей ходи. Или при човека в двора срещу пожарната или намери Богдан.

аз поне от предната ми капла не се оплаквам ... може ли малко по конкретно, какво не ти харесва в наплитането ?
Иначе не че ми се е налагало много да ме сервизират, но ходя в тандема. Не мога да се оплача, освен от работното време и че не бачкат вече в събота ... :crap: та ми идва малко на зор да ги хвана след работа.
Топбайкс ми е малко странно отношението :dunno: ... макар че и там няколко пъти са ме оправали и то преди със дъртото спрнт-че, дет цялото не мож му взе 200лв.
Аватар
outfaced

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Фев 14, 2008 11:24 pm

Бобека няма да върне никого, независимо колко старо, скапано и ръждясало е колелото му :)

Но не го занимавайте с никакви модерни джаджи, защото той е от съвсем друга вело генерация (двете му победи на обиколката на България са от началото на 60те).

Уви, пред Коледа имаше операция на простата, и мисля че докато не се стопли съществено времето няма да отвори сервиза (той в момента е затворен).

Иначе за по-сложни работи, които изискват специални инструменти, тогава ходя в Тандем.

Както за Бобека, така и за Тандем мога да кажа хубави работи :)

Но това не значи, че и в двата сервиза целият ми опит е бил безпроблемен :D

Примерно, веднъж Бобека успя да ми сложи верига за осмица, вместо за девятка :D

Друг път след почистване на дерейльора се оказа, че се е загубила капачката на едната от ролките ми (но после я подмениха).

А в Тандем ми продадоха нов дерейльор вместо да разнищят докрая проблема с превключването на скоростите на моята low-normal система. Впоследствие разбрах, че е било до настройка и смяна на износеното жило. Сега "отписаният" дерейльор е като пушка :D

Затова със сервизите: бъдете бдителни и си казвайте (учтиво) мнението така че хората, които ви обслужват да имат обратна връзка.

Но и не съдете прибързано, защото всеки прави грешки :)

Дори в сервизите на Toyota правят грешки :D Така например при инспекция при техен дилър в Германия пропуснаха да ми сменят изгорялата крушка на габаритите :popcorn:
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Следваща

Назад към Веломеханик