teoROAD написа:Кажи какво ти е колелото oversize ли е ? Това е важно
chiMol написа:При ОВЪРСАЙЗ развиваш болтовете на лапата притягаш(в твоя случай отпускаш) затягаш лапата .....
При Нормал на резба отвиваш кантрата нагласяш конусната ш контираш обратно .....
По добре отиди в сервиз ,ако не си гледал как се прави... гледай 1 пот после ще знаеш.
teoROAD написа:Като гледам е NORMAL size 1". Не мога да съм ти полезна не съм виждала как става на normal size ,но мисля че трябваха някъкви инструменти освен стандартен шестограм.
chiMol написа:Като гледам колелото си представям с какви чашки от 2.50 е сглобено не бих се учудил ако разтегнеш да не задържа лагера след малко каране да ти отвори луфт и да се налага да го стягаш обратно ..... иначе да като го охлабиш "губиш" задържането и ако не си внимателен при охлабването "печелиш" луфт...
дано не съм те объркал
bobeca написа:Няма страшно!Като излезеш и покараш малко и ще се оправи!Ако не се оправи ходи на сервиз да ти ги отпуснат или сам си го оправи!
Teodor40 написа:bobeca написа:Няма страшно!Като излезеш и покараш малко и ще се оправи!Ако не се оправи ходи на сервиз да ти ги отпуснат или сам си го оправи!
Стига бе, кави са тия некомпетентни мнения! Бобец, и ти ли бе човек![]()
Как ще го кара така? Лагерите с тия евтини чашки ще заминат за нула време. Да не говорим, че го вкарвате в терминология човека, а той за пръв път хваща едва ли не колело.
Значи, развинтва се еда голяма гайка, която не е направена за ключ, а е награпавена. Едно време, кога имах подобно колело, замотавах един парцал върху въпросната гайка и с тръбен ключ правех нужнте корекции. Целта на занятието е, да няма осезаем луфт и кормилото да ти се върти свободно, достатъчно, че като повдигнеш колелото и го наклониш, да се извърти само от тежестта си. Моят съвет иначе също е да отидеш в гаранционния сервиз.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта