Преди време имах същия проблем като теб, но на лапа Truvativ Hussefelt, който тогава предизвика дискусия във форума - вариантите бяха сведени до два - 1)Нарязване на нова по-широка резба и съответно друг болт. Слабото място при този вариант е, че се изтънява материала на критично място (зад болта). 2) Изрязване на легло за гайка от страната срещуположна на главата на болта, използване на нов по-дълъг болт и затягане с гайка. Тогава по-съвет на bikerider и други хора, изпитали на практика този вариант, избрах вариант 2). Оттогава (може би 2 години беше, не си спомням) допреди 2 седмици, когато си купих нова лапа, проблеми не съм имал. И все пак - това по никакъв начин не гарантира, че ти няма да имаш проблеми - аз тежа 70кг и стилът ми на каране е разнообразен, но в никакъв случай твърде екстремен, така че в крайна сметка нова лапа си остава единственият сигурен вариант.
И все пак, ако решиш да постъпиш като мен - аз захванах лапата на колонна бормашина и с плосък накрайник (не помня как се казваше) и така изрязах легло, където да легне гайката. (За да бъдем честни, процедурата я извърши бащата на един приятел, не аз, но говоря в 1л. за яснота.

)Ако не ти е ясно, мога да кача снимки на лапата, за да видиш как е станало.