от bojidar » Нед Авг 31, 2008 9:00 pm
Главината ми е: Formula CL91 и вчера по време на каране започнаха да се чуват едни много страни звуци ( пращене ), които идваха някъде отзад реших, че е от замърсената верига и не обърнах внимание, но днес бях изненадан звуците идваха от главината, когато хвана първия венец и го размърдам на ляво- на дясно и барабана започва да луфти слабо ( може би е нормално, но в случая ме притесни, това че се чуваха покъртителни звуци ), главината е купена края на Април- чисто нова от Горгона, на машинни ( иглени ) лагери е, разглобихме я днес следобед с баща ми, почистихме мръсотията от лагерите и барабана ( за момента положението е овладяно, но мисля че ще бъде добре ако се отвори и се почисти в дълбочина ), но без да се сваля барабана и харпа и същинския въпрос се състои в това- как да сваля барабан, чувал съм че някъде има шестограм, мъчихме да свалим оста, но тя е със засечка ( по средата е с по- голям диаметър ) или с дистанционна втулка между лагерите, но може би първото, подчертавам че проблема не е в лагерите, а именно в трисчотката, според мен проблема се състои в замърсяване, но не съм сигурен, нека хора които имат повече опит от мен да споделят евентуални предположения, благодаря предварително за отговорите.