Произведено е от Kawasaki.

Което незнам дали е добре или зле. Малко съм ламер за момента в колелетата, въпреки, че много карам. Даже наскоро ходих с това колело от София до Кюстендил. След това се връщам с рейса де, но поне стигнах до там. Но ми е ниско отпред и се прегърбих:)
Ами рамката е Shimano Deore XT, но задния оптегач примерно е Shimano Deore DX, предния също е Shimano Deore DX, на всичко останало включително и на спирачките пише Shimano Deore XT. Иначе си прав, че е някъде от средата на 90-те.
fall_out
Или иначе казано яко е крив и ако искаш да не ходиш по болниците вземи първо виж от какво е това изкривяване,погледни там където стержена е свързан с короната,ако незнаеш какви са тези неща чети статийте във сайт-а.
Не е крив, такъв си е модела просто. Може да е някакъв рядък модел, но не е крив, така си е купено.
fall_out
По въпроса със маслото и въздуха,ако ти е въздушна пружината-със въздух ще се помпа в противен случай вътре си е съвсем обикновенна пружина. А маслото по принцип е за смекчаване на разгъването. Ако бъркам моля някой да ме поправи.
Вътре в ресьора няма пружина, може само с въздух да се помпа. Ако го напомпам си стой напомпан, но като приложа някакво натоварване върху него и спада. Повече от 3,5 атмосфери на бензиностанция не можах да го напомпам защото компресорат е до толкова, но предполагам, че нещо може да не е наред.
Ще ти пиша на PM да се видим:)
XeDoX
Ако беше от моя град...или поне от Велико Търново,бих я отворил да видя как седят нещата и да се пробвам да я възкреся
От София съм:) Ама ако имаш път натук се обади:)
Ако мога да го направя ресьора да ми стой само в най-горната позиция, даже и да не работи, да е твърд, пак ще ми е по-добре, защото поне ще ми се вдигне малко кормилото, че така ми е много ниско:)
Ще го снимам вечерта отвътре ресьора като му развия гайката какво се вижда и ще сложа снимка.