няма да ти свърши работа. При счупване на една моя Cr-Mo рамка на същото място, човека който я оправи (бате Юлиан) ми обясни, че за да стане здрава заварката, при процеса на заваряването между двете части трябва да се остави поне 1мм. разстояние, в противен случай заварката става "външна" и шанса да се счупи пак е много голям. Това обаче ще удължи "chainstay"-a от едната страна и ще доведе до изместване на колелото от правилната успоредна позиция. Тогава за да го оправи, той разпои "ухото" от тръбите, завари го отделно, след което го запои отново. При тебе май може и да стане без да се разпоява, стига да съм отгатнал предназначението на винтчетата, които се виждат на снимките. При всички положения ти трябва наистина добър заварчик, ако искаш да стане както трябва.did написа:всеки полукадърен заварчик
vpravov написа:За такова счупваненяма да ти свърши работа.did написа:всеки полукадърен заварчик
Capoeira написа:Принципно точно с фаски се заварява.
fall_out написа:Благодаря ви за отговорите.
Ще съм благодарен ако можете да препоръчате някой заварчик който има повече опит в работата с рамки. В момента колелото не е в София,но ако се наложи ще пътува и до там или пък до Пловдив, или до където и да е.
did написа:
При това фаската не трябва да е двустранна, ами пиленето да се прецени така, че да е основно от страната на натоварване при опън (в случая - отгоре), където заварките по принцип имат слабост. Това с попълването на симетричен процеп говори за добри заваръчни умения и пълно непознаване на теорията.
рс написа:Хубав електрожен и електрод, и истински заварчик. С електрод 1,5 мм или 2 с жилав шев ще стане най-добре.
С телоподаващо също, раликата ще е плод на случайност. А оня ви бай Юлиан.. извинявам се, но много "майсторски" му звучи титлата хаха. Може да е добър човека, не гопознавам. Онова с отварянето на счупеното място е според случая, за тук не трябва.
Знам човек във Варна за тази работа.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 24 госта